Покров Понедельник 20.05.24, 22:01
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 19 » Олександр Вілкул: «Новий міст через річку Вовча в місті Павлоград дозволить удвічі збільшити пропускну спроможність автотранспорту»
12:48
Олександр Вілкул: «Новий міст через річку Вовча в місті Павлоград дозволить удвічі збільшити пропускну спроможність автотранспорту»
Олександр Вілкул: «Новий міст через річку Вовча в місті Павлоград дозволить удвічі збільшити пропускну спроможність автотранспорту»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо будівництва нового мосту через річку Вовча у місті Павлоград. Новий міст через річку Вовча в місті Павлоград дозволить вдвічі збільшити пропускну спроможність автотранспорту. Наразі завершені роботи зі зняття бетонного покриття, ведеться демонтаж залізобетонних та стальних конструкцій, виконуються роботи з укріплення ґрунту. Для будівництва мосту через річку Вовча за ініціативи Олександра Вілкула виділено з державного бюджету 23 млн грн. Загальна кошторисна вартість складає 34 млн грн.

Із року в рік Дніпропетровщина нарощує фінансування, динаміку, масштаб і обсяги робіт із модернізації транспортної інфраструктури та ремонту доріг. У 2010 році відремонтовано 1,5 млн кв м доріг, у 2011 році – 1,7 млн кв м, здано в експлуатацію першу чергу об’їзної дороги міста Дніпропетровськ, розпочато будівництво правобережних з’їздів з Кайдацького мосту у Дніпропетровську. Цього року буде відремонтовано ще 1,85 млн кв м дорожнього покриття, продовжується будівництво об’їзної дороги навколо Дніпропетровська та правобережних з’їздів з Кайдацького мосту. 
«Новий міст через річку Вовча у Павлограді – це вирішення ще одного питання з покращення дорожньої інфраструктури міста Павлоград та всієї Дніпропетровщини. Новий міст дозволить вдвічі збільшити пропускну спроможність автотранспорту через річку Вовча, відокремити рух по напрямках та підвищити безпеку дорожнього руху. Нова сучасна інфраструктура регіону, яку створює обласна влада за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Уряду, - це комфортне і безпечне пересування, це реальний імпульс до подальшого соціально-економічного розвитку міст і районів нашого регіону, а також реальне підвищення якості життя громадян», - сказав Олександр Вілкул.
Губернатор відзначив, що для покращення інфраструктури Павлограда минулого року було відремонтовано 44 вулиці міста, встановлено 225 дорожніх знаків, цього року заплановано відремонтувати ще 28 міських доріг. Для створення безпечних умов дорожнього руху за підтримки обласної влади 18 світлофорів міста будуть оснащені звуковими приладами та приладами зворотного відліку часу.
Для покращення екологічного стану річки Вовча та попередження підтоплення міста минулого року за ініціативи губернатора Олександра Вілкула розпочаті роботи з розчищення її русла. Наразі вже розчищено 750 погонних метрів русла. Цього року будуть проведені роботи з будівництва переливної дамби в районі села Межиріч.

Довідково:
До 1996 року двосторонній рух автотранспорту через річку Вовча в Павлограді забезпечував мостовий комплекс, який складався із двох мостів, розташованих поруч. При цьому кожен з двох мостів забезпечував рух в односторонньому режимі. При цьому кожен з двох мостів забезпечував рух в односторонньому режимі. З них один міст був збудований 1958 року, другий – 1986 року. У 1996 році в зв’язку з початком руйнування конструкцій мосту 1958 року будівництва рух автомобільного транспорту через нього було припинено. Усі ці шістнадцять років  він використовувався як пішохідний. Натомість двосторонній автомобільний рух через річку Вовча до сьогодні забезпечує міст 1986 року будівництва шириною проїзної частини всього лише 9,5 м, що значно затримує рух через нього та часто викликає затори. 
2010 року Олександр Вілкул поставив завдання перед міською владою Павлограда розробити проект з демонтажу аварійного мосту і будівництва на його місці нового. З цією метою за завданням губернатора в 2011 році було розроблено  проектно-кошторисну документацію. Будівництво нового моста планується завершити до кінця 2012 року. Таким чином, через річку Вовча в Павлограді буде забезпечено двосторонній рух транспорту в належному режимі. 2013 року за завданням губернатора передбачено провести реконструкцію дорожнього покриття сусіднього нині діючого мосту. 
Категория: Область | Просмотров: 726 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar