Покров Суббота 27.04.24, 17:12
Сайт
Главная » 2012 » Май » 31 » Олександр Вілкул: «Особлива увага – вирішенню нагальних питань ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни»
13:06
Олександр Вілкул: «Особлива увага – вирішенню нагальних питань ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни»
Олександр Вілкул: «Особлива увага – вирішенню нагальних питань ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни» Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час виїзного засідання Колегії облдержадміністрації у Вільногірську дав доручення головам РДА забезпечити гідну підготовку та проведення заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, який відзначають щороку 22 червня в день початку Великої Вітчизняної війни. Губернатор також поставив завдання звернути особливу увагу на вирішення питань підтримки ветеранів та інвалідів війни. 

«Священна пам'ять Великого Подвигу наших ветеранів живе в серцях жителів Дніпропетровщини. Ми рівняємося на ветеранів, які вистояли, підняли країну з руїн, показали усьому світові приклад патріотичної самовідданості і стійкості. Ми пам'ятаємо і цінуємо жертви, які покладені на вівтар Перемоги. Ця пам'ять, справедлива історична правда і повага до героїчного минулого нашого народу будуть жити і в серцях наших дітей та онуків. Для цього обласна влада робить і буде робити все необхідне. Це стосується, перш за все, соціального захисту наших ветеранів, а також патріотичного виховання молоді», - сказав губернатор Олександр Вілкул
На Дніпропетровщині відроджено традиції проведення «Зірниць», Уроків мужності, зустрічей з ветеранами, оборонно-масової роботи. В області реалізується масштабна Регіональна програма з відновлення пам’ятників Великої Вітчизняної війни. І за останні два роки на Дніпропетровщині капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могил, пам’ятників і монументів воїнам Великої Вітчизняної війни.
У рамках Регіональної програми адресної підтримки ветеранів війни та інвалідів на 2010-2014 роки у містах і районах реалізуються спеціальні проекти соціальної допомоги «Турбота», «Ветеран», «Здоров'я літніх людей» і низка інших. В області постійно ведеться робота по забезпеченню ветеранів безкоштовним лікуванням, санаторно-курортним оздоровленням, забезпеченням житлом, надання послуг з ремонту житла, зубо- і слухо-протезування. 
За 5 місяців 2012 року оздоровлено 783 ветерани війни за рахунок коштів державного бюджету. Загалом, цього року буде оздоровлено близько 5 тисяч ветеранів.
Спеціалізовані медичні послуги надаються ветеранам війни в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни на 210 ліжок, у госпіталі для ветеранів війни на 40 ліжок в с. Роздори Синельниківського району та Дніпродзержинському госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни на 80 ліжок. Крім того, в медичних закладах області функціонують передбачені 1264 ліжка для ветеранів війни.
 «Забезпечити особливу підтримку тим, хто захистив рідну землю від фашистського ярма - це наш обов'язок. У Дніпропетровській області створена потужна регіональна система соціальної підтримки ветеранів. Ветеранам надається безкоштовне лікування, санаторно-курортне оздоровлення, проводиться ремонт квартир і будинків. Особлива увага місцевих органів влади повинна приділятися вирішенню нагальних питань ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни. Це моя жорстка вимога. І це завдання, яке ставить перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович», - сказав Олександр Вілкул.
На території області функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування одиноких пенсіонерів, непрацездатних громадян, інвалідів, які щороку безкоштовно обслуговують понад 30 тис ветеранів війни, в тому числі вдома 20 тис ветеранів. Соціальні працівники надають допомогу у побуті, у оформленні документів, у сплаті комунальних послуг тощо. 
В області діє 18 будинків-інтернатів, у тому числі 4 – геріатричних пансіонатів, в яких на повному державному забезпеченні перебувають 213 ветеранів війни, з них 9 – інваліди війни.
У регіоні за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула ведуться роботи з капітального ремонту житла інвалідів війни. За 2010-2011 роки капітально відремонтовано майже 500 помешкань інвалідів війни. Цього року заплановано провести ремонти ще 136 помешкань. 
Категория: Область | Просмотров: 703 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar