Покров Четверг 16.05.24, 11:04
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 14 » Олександр Вілкул: «Північний гірничо-збагачувальний комбінат – флагман модернізації гірничо-металургійного комплексу України»
19:32
Олександр Вілкул: «Північний гірничо-збагачувальний комбінат – флагман модернізації гірничо-металургійного комплексу України»
Олександр Вілкул: «Північний гірничо-збагачувальний комбінат – флагман модернізації гірничо-металургійного комплексу України»Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав колектив Північного ГЗК з Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України та нагородив кращих робітників підприємства з нагоди професійного свята, яке комбінат зустрів вагомими виробничими досягненнями. Зокрема, за перше півріччя 2012 року на комбінаті зросли обсяги виробництва концентрату до 7,4 млн тонн. Це на 4,4% більше ніж за аналогічний період минулого року. Обсяги виробництва окатишів - перевищили 5,5 млн тонн, що на 8% більше, ніж за відповідний період 2011 року.
На початку урочистого зібрання Олександр Вілкул зачитав працівникам підприємства привітання від Президента України Віктора Януковича. «Упевнений, що ваші зусилля, наполеглива праця, а також впровадження передових наукових розробок і технологій забезпечать сталий розвиток металургійної та гірничодобувної галузей, стійкі позиції українських виробників металу на внутрішньому і світовому ринках. Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра й успіхів», - йдеться у святковому зверненні Глави держави до гірників і металургів.
«Наразі Північний гірничо-збагачувальний комбінат – це гордість українського гірничо-металургійного комплексу, флагман його модернізації. Працівники комбінату впевнені в майбутньому і сповнені нових планів. У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини на підприємстві реалізується програма технічного переоснащення. Згідно з нею щорічно збільшується капіталовкладення в модернізацію виробничих потужностей – а це насамперед впровадження енергозберігаючих та екологічно безпечних технологій виробництва. За 5 місяців 2012 року обсяг таких інвестицій на комбінаті склали 600 млн грн. Це майже вдвічі більше ніж за відповідний період минулого року. Загалом впродовж 2011-2015 років в проекти модернізації підприємства передбачено вкласти понад 8 млрд грн. Це забезпечить лідерство Північного ГЗК як провідного підприємства гірничо-металургійного комплексу щодо впровадження найсучасніших технологій», - сказав Олександр Вілкул у своєму вітальному слову до трудового колективу комбінату.
Наразі на підприємстві реалізується масштабний проект циклічно-потокової технології скельної вскриші в Первомайському кар'єрі, який відкриває нову віху в історії комбінату і всієї гірничорудної промисловості України та Європи.
За перше півріччя 2012 року на комбінаті зросли обсяги виробництва концентрату до 7,4 млн тонн. Це на 4,4% більше ніж за аналогічний період минулого року. Обсяги виробництва окатишів - перевищили 5,5 млн тонн, що на 8% більше, ніж за відповідний період 2011 року.
«З ростом виробництва створюються можливості для підвищення соціальних стандартів працівників підприємства. Ключові напрямки та кроки в реалізації цих проектів визначені в Соціальних Ініціативах нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. В першу чергу вони стосуються підвищення оплати праці. І цей показник на Північному ГЗК – середня заробітна плата – перевищує 5 тис грн і є найвищим в регіоні та по галузі в цілому», - сказав Олександр Вілкул.
Підприємство є найбільшим в області платником податків в бюджет. Тільки за 5 місяців 2012 року від Північного ГЗК до зведеного бюджету області надійшло майже 1 млрд грн.
У рамках соціального партнерства влади і бізнесу нинішньої весни підписано угоду між містом Кривий Ріг та компанією «Метінвест», до складу якої входить Північний ГЗК. В рамках угоди в 2012 році компанія планує інвестувати в соціальні програми Кривбасу понад 40 млн гривень. Це вдвічі більше, ніж було вкладено в 2011 році. Цього року в рамках соціального партнерства Північний ГЗК провів комплексну реконструкцію парку імені Комсомолу України, який є улюбленим місцем сімейного відпочинку для мешканців Тернівського району міста.
У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» з ініціативи Олександра Вілкула на Північному ГЗК реалізується масштабна програма «школа-виш-комбінат» з підготовки фахівців максимально адаптованих до реальних сучасних умов виробництва. У рамках цієї програми комбінат надає матеріально-технічну підтримку профільним вищим та професійно-технічним навчальним закладам Кривого Рогу і школам Тернівського району міста. За час реалізації проекту понад 500 випускників вузів поповнили ряди структурних підрозділів підприємства.
Північний ГЗК почав упроваджувати соціальні проекти з часів, коли підприємство очолював теперішній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул. Перший масштабний соціальний проект «Місто без околиць» був реалізований за ініціативою Олександра Вілкула ще 2007 року. Зокрема, у його рамках була проведена реконструкція мікрорайону «Даманський». Обсяг інвестицій склав 10 млн грн. За ці кошти були реконструйовані дороги мікрорайону, площа перед Палацом культури, облаштовані зупиночні комплекси, встановлені дитячі та спортивні майданчики, повністю відновлене вуличне освітлення, а Палац культури Північного ГЗК став найкращим в області. Перед ним було відкрито унікальний Музей гірничої техніки просто неба.
2010 року у рамках соціального партнерства за кошти Північного ГЗК встановлено пам'ятний знак на честь 66-річчя визволення України на площі 30-річчя Перемоги в Кривому Розі. Минулого року виконано благоустрій фонтана на площі Радянській,  впорядковано сквер біля Вічного вогню на площі Петлякова. Знаковими подіями у розвитку спортивної інфраструктури Кривого Рогу та Дніпропетровщини стало відкриття спортивного комплексу «Північне сяйво» та сучасного спортивного комплексу, який складається з двох басейнів. Крім того, за кошти підприємства постійно виконуються ремонти в школах, лікарнях і закладах культури Тернівського району Кривого Рогу.
ДОВІДКА
ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» – одне з найбільших гірничодобувних підприємств Європи із закінченим циклом підготовки сировини для металургійної промисловості: залізорудного концентрату і окатишів. ПівнГЗК входить до гірничорудного дивізіону Групи Метінвест.
Метінвест є вертикально інтегрованою гірничодобувною компанією, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції з сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами Метінвест є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%), які спільно управляють Компанією.
Категория: Область | Просмотров: 1084 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar