Покров Пятница 17.05.24, 01:57
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 4 » Олександр Вілкул: «Провідні показники податкових надходжень на Дніпропетровщині – це індекс інтенсивності розвитку регіональної економіки»
11:36
Олександр Вілкул: «Провідні показники податкових надходжень на Дніпропетровщині – це індекс інтенсивності розвитку регіональної економіки»
Олександр Вілкул: «Провідні показники податкових надходжень на Дніпропетровщині – це індекс інтенсивності розвитку регіональної економіки»Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав податківців Дніпропетровщини із професійним святом. В урочистостях, що відбулись в Державній податковій службі у Дніпропетровській області, також взяли участь голова обласної ради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, голова Державної податкової служби у Дніпропетровській області Вадим Куслій, керівники правоохоронних органів регіону, працівники структурних підрозділів державної податкової служби області, ветерани-податківці та інші.
«Завдяки спільній роботі органів влади і податківців регіону Дніпропетровщина займає провідні позиції по надходженню податків і зборів у державну скарбницю і в місцеві бюджети. Основа для збільшення надходження доходів до бюджетів - це, безумовно, сильна економіка. Поліпшення інвестиційного клімату, детінізація та дебюрократизація разом з розвитком сервісної складової в роботі податкової служби - це формула ефективності, яка дозволяє забезпечити розвиток економіки регіону та країни», - сказав Олександр Вілкул. Він підкреслив, що іноземні та вітчизняні ресурси, вкладені в проекти розвитку регіону, вже дали відчутну економічну та соціальну віддачу. Зокрема, мова йде про реалізацію масштабних інфраструктурних проектів – будівництво Обїзної дороги та з’їздів з Кайдакського мосту в Дніпропетровську, інтенсивне залучення іноземних інвестицій – загалом 8,3 млрд доларів, з яких 1,3 надійшли протягом останніх двох років, розвиток промисловості та розбудову соціальної інфраструктури – цього року вже відкрито два найбільших об'єкти у соціальній сфері – обласний перинатальний центр і створений на базі колишнього табору ім.Матросова Центр соціальної реабілітації для дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої ​​підтримки. 
«Реалізація таких проектів - це мільйони, які йдуть в економіку регіону, в тому числі - і у вигляді замовлень для регіональних компаній. Пожвавлення будівельного ринку та модернізація виробництв, створення нових робочих місць - все це створює індекс ефективності, який вимірюється податковими надходженнями», - сказав Олександр Вілкул.
Завдяки спільній ефективній роботі обласної влади та податківців регіону Дніпропетровщина посідає провідні позиції щодо надходження податків і зборів до державної скарбниці. Так, лише за 5 місяців 2012 року до загального фонду Державного бюджету України зібрано 8,96 млрд  грн, що є найвищим показником серед всіх областей України. Це на 8% більше, ніж за відповідний період 2011 року. А в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року надходження платежів зросли майже втричі.
По абсолютній сумі надходжень до бюджету податку на прибуток за 5  місяців 2012 року серед 25 областей України, включаючи АР Крим, Дніпропетровська область займає перше місце по країні (5,63 млрд  грн), питома вага області складає 22,1% від загального об'єму надходжень цього податку. Це в 4,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2010 року.
Податку на додану вартість з початку поточного року по області надійшло      2,9 млрд грн проти 2,2  млрд  грн за відповідний період минулого року. Зростання - 34,4%  відсотки. У порівнянні з аналогічним періодом 2010 року зростання становить 66,7%.
Постійне збільшення надходжень по податку на додану вартість протягом 2011-2012 років досягнуте завдяки комплексу заходів, що проводиться обласною владою під керівництвом Олександра Вілкула спільно з податковою службою, який направлений на детінізацію економіки.
По надходженню податку на додану вартість Дніпропетровська область серед всіх областей України займає друге місце, поступаючись лише Донецькій області.
До місцевих бюджетів Дніпропетровщини за 5 місяців 2012 року забезпечено надходження 3,6  млрд  грн податків і зборів, що на 553  млн  грн або 18,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Значне зростання обумовлене збільшенням надходжень по податку на доходи фізичних осіб (на 15,9%  або 316  млн  грн) і плати за землю (на 23,8% або 137  млн.  грн., - загалом цього року надійшло 715 млн грн. плати за землю, що є найвищим показником серед областей України).
За 5 місяців поточного року органами державної податкової служби області відшкодовано на рахунки платників 3,46 млрд грн податку на додану вартість, що на 55% або на 1,23 млрд  грн більше відповідного періоду минулого року.
Категория: Область | Просмотров: 782 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar