Покров Четверг 16.05.24, 10:59
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 14 » Олександр Вілкул: Реконструкція парку імені Комсомолу України у Кривому Розі – це ще один вагомий приклад
19:23
Олександр Вілкул: Реконструкція парку імені Комсомолу України у Кривому Розі – це ще один вагомий приклад
Олександр Вілкул: Реконструкція парку імені Комсомолу України у Кривому Розі – це ще один вагомий приклад Реконструкція парку імені Комсомолу України у Кривому Розі – це ще один вагомий приклад ефективного соціального партнерства обласної влади та бізнесу. Про це сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, відкриваючи парк. Реконструкція була проведена в рамках губернаторської програми соціального партнерства між обласною владою та ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат». Вартість реконструкції складає 4 млн грн.
Участь в урочистому відкритті парку взяли перший заступник Криворізького міського голови, депутат Дніпропетровської обласної ради Костянтин Павлов, директор гірничорудного дивізіону групи «Метінвест» Микола Іщенко, генеральний директор ПАТ «Північний ГЗК», депутат Дніпропетровської обласної ради Андрій Шпилька, голова Тернівської районної у місті Кривий Ріг ради Володимир Терьохін.
У рамках реконструкції відновлено зовнішнє освітлення, поновлено ландшафти алей та клумб, відремонтовано комплекс фонтанів.
У оновленому парку установлено світильники, замінено на сучасну плитку асфальтове покриття, установлено ковані лавки для відпочинку, реконструйовано квіткові клумби у сучасному європейському стилі ландшафтного дизайну. У парку висаджено 1,4 тис дерев та кущів. Створено дубову, кленову та березову алеї.
Особливу увагу при реконструкції приділили алеї з каскадом фонтанів. Цей куточок є улюбленим місцем відпочинку жителів Тернівського району Кривого Рогу. Тут проведено великий обсяг робіт з відновлення фонтанів, благоустрою території, оновлення барельєфів.
Для юних любителів екстремальних видів спорту у парку побудовано скейтмайданчик. Реконструкція комплексу здійснювалася протягом двох місяців у рамках губернаторської програми соціального партнерства між обласною владою й бізнесом. У даному разі – з ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат».
 «Реконструкція парку імені Комсомолу України у Кривому Розі – це ще один вагомий приклад ефективного соціального партнерства обласної влади та бізнесу. Як губернатор Дніпропетровщини я пишаюся тим, що передовий досвід інвестицій у важливі соціальні проекти, який ось вже декілька років демонструє Північний ГЗК, переймають і активно впроваджують провідні промислові підприємства Кривого Рогу і всього нашого регіону. Тепер це стало невід'ємною частиною політичної й корпоративної культури Дніпропетровщини. Це приклад європейського підходу й високої відповідальності влади й бізнесу перед жителями нашого регіону. Адже у влади й бізнесу спільна мета – розвиток і процвітання рідного міста і регіону. А це, у першу чергу, підвищення якості життя кожного його жителя», – сказав Олександр Вілкул.
ДОВІДКА
ПАТ «Північний ГЗК» почав упроваджувати соціальні проекти з часів, коли підприємство очолював теперішній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул. Перший масштабний соціальний проект «Місто без околиць» був реалізований за ініціативи Олександра Вілкула ще 2007 року. Зокрема, у його рамках була проведена реконструкція мікрорайону «Даманський». Обсяг інвестицій склав 10 млн грн. За ці кошти були реконструйовані дороги мікрорайону, площа перед Палацом культури, облаштовані зупиночні комплекси, встановлені дитячі та спортивні майданчики, повністю відновлене вуличне освітлення, а Палац культури Північного ГЗК став найкращим в області. Перед ним було відкрито унікальний Музей гірничої техніки просто неба.
2010 року у рамках соціального партнерства за кошти Північного ГЗК встановлено пам'ятний знак на честь 66-річчя визволення України на площі 30-річчя Перемоги в Кривому Розі. Минулого року виконано благоустрій фонтана на площі Радянській,  впорядковано сквер біля Вічного вогню на площі Петлякова. Знаковими подіями у розвитку спортивної інфраструктури Кривого Рогу та Дніпропетровщини стало відкриття спортивного комплексу «Північне сяйво» та сучасного спортивний комплекс, який складається з двох басейнів.
Крім того, за кошти підприємства постійно виконуються ремонти в школах, лікарнях і закладах культури Тернівського району Кривого Рогу.
ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» – одне з найбільших гірничодобувних підприємств Європи із закінченим циклом підготовки сировини для металургійної промисловості: залізорудного концентрату і окатишів. ПівнГЗК входить до гірничорудного дивізіону Групи Метінвест.
Метінвест є вертикально інтегрованою гірничодобувною компанією, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції з сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами Метінвест є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%), які спільно управляють Компанією.
Категория: Область | Просмотров: 898 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar