Покров Суббота 27.04.24, 21:18
Сайт
Главная » 2012 » Май » 31 » Олександр Вілкул: «Створення за 2011-2012 роки п’яти нових модульних котелень у Вільногірську дозволить удвічі зменшити споживання газу
12:59
Олександр Вілкул: «Створення за 2011-2012 роки п’яти нових модульних котелень у Вільногірську дозволить удвічі зменшити споживання газу
Олександр Вілкул: «Створення за 2011-2012 роки п’яти нових модульних котелень у Вільногірську дозволить удвічі зменшити споживання газуПро це повідомив Олександр Вілкул під час виїзного засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністрації, яка пройшла в місті Вільногірськ.
У 2012 році у Вільногірську за підтримки Олександра Вілкула здійснюється будівництво трьох модульних котелень (№№ 4,6,8), загальна вартість яких складає 13,5 млн грн, з яких 9,5 млн  – кошти Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, які  залучені на умовах угоди про соціальне партнерство між владою і підприємством. 
«Пуск в експлуатацію у 2012 році трьох модульних котелень у Вільногірську дозволить забезпечити стабільним і якісним опаленням 80% освітніх, та 100% медичних закладів міста, в якому проживає понад 24 тисячі жителів нашого регіону», - сказав Олександр Вілкул. 
У 2011 році за підтримки губернатора у Вільногірську було збудовано модульну котельню №3 та завершено будівництво модульної котельні №1, які забезпечують тепловою енергією три дитячих садки та дві загальноосвітні школи, що становить 50 % від усіх міських освітніх закладів. У результаті  їх експлуатації в минулому опалювальному періоді по місту Вільногірськ досягнуто скорочення питомих норм витрат природного газу на 20%. 
Всього в рамках модернізації системи теплопостачання Вільногірська планується збудувати 9 модульних котелень. 
«Створення сучасної системи теплозабезпечення є одним із ключових завдань щодо підвищення ефективності роботи ЖКГ, яке поставив наш Президент Віктор Федорович Янукович. На Дніпропетровщині це завдання реалізується  в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. Зокрема, створення за 2011-2012 роки п’яти нових модульних котелень у Вільногірську дозволить удвічі зменшити споживання газу та у 3,5 рази скоротити шкідливі викиди в атмосферу підприємствами теплоенергетики міста», - сказав Олександр Вілкул. 

ДОВІДКА 
Під керівництвом Олександра Вілкула 2010 року проведено енергоаудит систем теплопостачання Дніпропетровської області та розроблено покроковий план підвищення ефективності їх роботи – зменшення енергозатрат на виробництво тепла, скорочення шкідливих викидів у атмосферу та покращення якості теплопостачання для жителів області. 
У рамках Програми з модернізації систем теплопостачання Дніпропетровської області в 2010 році під керівництвом Олександра Вілкула вирішено питання теплозабезпечення  140 житлових будинків, 4 шкіл та 2 дитячих садків в м. Марганець. Там було побудовано нову  котельню, що дозволило місту відмовитися від дорогого покупного тепла Марганецького ГЗК.
Також у 2010 році у рамках Програми було проведено реконструкцію аварійного котла Дніпродзержинської лівобережної котельні, яка опалює 250 житлових будинків лівобережної частини міста, в яких проживає 85 тис мешканців, (30% населення міста).
У 2011 році розпочато реконструкцію котельні мікрорайону «Північний» м.Павлоград, яка забезпечить опаленням 34 багатоповерхових житлових будинки, в яких мешкає 7,5 тис жителів. Реконструкція проходить у рамках модернізації системи теплопостачання міста. Згідно з нею в мікрорайонах «Північний», «Західний» та «Новий» у місті Павлоград будуть збудовані 11 локальних котелень, вони замінять нині діючу велику промислову котельню «Нова» Павлоградського машинобудівного заводу, яка, незважаючи на свою назву, була побудована ще в 60-х роках і не відповідає сучасним технічним вимогам. Котельня є надмірно енерговитратною. Втрати тепла в мережах складають 16-23%. У результаті модернізації системи теплопостачання, яка впроваджується у Павлограді, буде скорочено третину тепломереж у двотрубному вимірі (на 8,3 км), модернізовано решту 15,1 км мереж. У найбільших мікрорайонах міста буде почергово введено в експлуатацію 11 локальних систем теплопостачання зі своїми власними котельнями.
Впроваджена перша в області система когенерації на котельні Петриківської райлікарні, що на 40% зменшило загальновиробничі витрати на енергоносії. Також відкрито нову газоелектричну котельню у селі Лобойківка Петриківського району. Сучасне обладнання котельні дозволяє при виробництві тепла знизити витрати газу на 57%, споживання електроенергії при використанні газового обладнання – на 56%, споживання води – до 60%, викидів парникових газів – на 35%. У цілому зниження витрат на енергоносії становитиме 48%.
Категория: Область | Просмотров: 637 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar