Покров Воскресенье 19.05.24, 11:33
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 12 » Олександр Вілкул: «У першому кварталі 2012 року зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Ізраїлем зріс на 25%»
11:25
Олександр Вілкул: «У першому кварталі 2012 року зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Ізраїлем зріс на 25%»
Олександр Вілкул: «У першому кварталі 2012 року зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Ізраїлем зріс на 25%»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елєм. Сторони обговорили можливості поглиблення співробітництва у соціально-економічній, науково-технічній та культурній сфері. 
У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, в.о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації Микола Ситник, директор КП «Дніпропетровське інвестиційне агентство» Віталій Биков, від ізраїльської сторони – заступник Посла Іцхак Кармель Каган, аташе з питань економіки Посольства Олександра Аронін, аташе з питань туризму Макс Сітковецкі, директор Ізраїльського центру у м. Дніпропетровську Неля Шульман. 
«Ізраїль - надійний партнер Дніпропетровської області. Наше взаємовигідне співробітництво і ділові зв'язки з кожним роком зміцнюються і розширюються. Про це свідчать показники зовнішньоекономічних відносин області з Ізраїлем. У 2011 році зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Ізраїлем виріс на 25% і склав більше 27 млн ​​дол США. У першому кварталі 2012 року зовнішньоторговельний оборот зріс ще майже на 14% та склав 8,2 млн дол США», - сказав Олександр Вілкул. 
З області експортувалися зернові культури, вироби з чорних металів, готові харчові продукти, чорні метали. Імпортувалися до регіону каучук, гума, нитки, полімерні матеріали, пластмаси, ефірні олії, косметичні препарати, текстильні вироби, друкована продукція, вироби з каменю, гіпсу, цементу, меблі. 
В області зареєстровано 27 підприємств, в які вкладено інвестиції з Ізраїлю. Їх обсяг складає 14,5 млн дол США. Інвестиції вкладено у промисловість, операції з нерухомим майном, надання комунальних та індивідуальних послуг, у торгівлю. 
Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель зазначив, що він вперше з візитом відвідав Дніпропетровську область. Але в регіоні вже давно працює директор Ізраїльського центру у місті Дніпропетровську, другий секретар Посольства Неля Шульман, яка поінформувала посла про високі темпи та перспективи розвитку регіону. 
 «Ми виділили спеціальну групу людей, яка повинна займатися зміцненням зв’язків, розвитком співробітництва та збільшенням інвестицій між Дніпропетровщиною та Ізраїлем», - сказав він. 
У Дніпропетровській області проживає одна з найбільших єврейських громад нашої країни (друга після міста Києва), яка сьогодні активно розвивається. 
«На Дніпропетровщині створені всі необхідні умови для вільного розвитку національних культур усіх етнічних груп. Обласна влада робить все для зміцнення міжнаціонального миру і злагоди, культурного діалогу і співпраці», - сказав Олександр Вілкул.
Посол Ізраїлю також сказав, що у Дніпропетровську вже зустрівся та поспілкувався з єврейською громадою. Реувен Дін Ель передав губернатору Олександру Вілкулу від головного рабина Дніпропетровська і Дніпропетровського регіону Шмуеля Камінецького велику вдячність за те, що обласна влада сприяє розвитку єврейської громади.  

 Довідка:
У 2011 році зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Ізраїлем збільшився на 25% і склав 27,5 млн дол США, у тому числі експорт зріс на 9,7% і склав 16,9 млн дол. США, імпорт – в 1,6 рази і склав 10,6 млн дол США.
На сьогодні єврейська етнічна громада Дніпропетровської області нараховує близько 13,8 тис осіб. Наша область є другою після міста Києва за кількістю представників єврейської національності, які проживають в Україні. 
Єврейський рух в регіоні представляють: Дніпропетровська обласна єврейська громада, Дніпропетровський благодійний фонд "Хесед Менахем”,  представництво філіалу "Сохнут-Україна”, благодійний фонд ”Науково-просвітницький центр єврейської історії та культури "Ткума”, Центр культури Ізраїлю, Дніпропетровський Єврейський Громадський Центр. 
Категория: Область | Просмотров: 633 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar