Покров Четверг 16.05.24, 09:03
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 12
Із 14 червня по 14 липня 2012 року у Дніпропетровську проходитиме виставка сучасного мистецтва «Fata Morgana»За підтримки губернатора Олександра Вілкула з 14 червня по 14 липня 2012 року у музеї «Літературне Придніпров’я» (пр. Карла Маркса, 64) проходитиме виставка сучасного мистецтва «Fata Morgana». 26 студентів Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА) представлятимуть понад 100 своїх робіт. Відкриття виставки – 14 червня 2012 року о 17:00.
Дана виставка – результат дворічної роботи творчої групи молодих художників – студентів архітектурного факультету ПДАБА, котрі хочуть поділитися з громадськістю своїми ідеями й думками.
Місія виставки – забезпечити діалог між людьми, показати, що тільки спільними зусиллями можна створювати щось нове.

Кожен виборець Дніпропетровщини може перевірити свої персональні дані у Державному реєстрі виборців28 жовтня 2012 року відбудуться вибори народних депутатів України. Для реалізації своїх конституційних прав щодо участі у виборчих процесах та референдумах, які проводяться на Україні, кожен виборець може звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем свого проживання для перевірки своїх персональних даних у Державному реєстрі виборців.
Наразі в області створені та діють 50 відділів ведення Державного реєстру виборців, які працюють на постійній основі. Вони знаходяться у районних державних адміністраціях, міських виконкомах та виконкомах районних у містах рад. Ці відділи підтримують базу даних Державного реєстру виборців у актуальному стані. Щомісячно проводиться періодичне поновлення бази даних на основі відомостей, що містять інформацію про виборців.

Пустова: «За завданням Олександра Вілкула у 2012 році в кожному місті та районі Дніпропетровської області буде створено не менше одного ДБСТУ Дніпропетровську у рамках спільного регіонального проекту «Родина для дитини», створеного за ініціативи губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською облдержадміністрацією та благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», відбувся круглий стіл на тему: «Шляхи розвитку сімейних форм виховання у Дніпропетровській області».
У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, керівник програм і проектів фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Дар'я Касьянова, а також представники Служб у справах дітей, Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівники інтернатних закладів, притулків, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та представники громадських організацій області. 

Інформація про стан потерпілих внаслідок загорання, яке сталося у Дніпропетровську 11.06.2012 у вагоні трамвая маршруту №1За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації бригадами швидкої медичної допомоги, які прибули на місце пригоди протягом 5 хвилин, медична допомога надана 11 особам. 
Станом на 17:30 11 червня госпіталізовано 10 осіб.
Станом на 12:00 12 червня  на стаціонарному лікуванні перебувають 7 осіб:
5 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №2»
1 – у КЗ «Дніпропетровський міський пологовий будинок №1» (вагітна без опіків, забій)
1 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №9» (з гіпертонічною кризою)
Загальний стан всіх постраждалих задовільний. 

У Дніпропетровську відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми»У Дніпропетровську відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у наданні допомоги постраждалим». У засіданні взяли участь: начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова; координатор Програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Рут Крчмар, представники ГУМВС України в Дніпропетровській області та Міністерства соціальної політики України.
Круглий стіл організовано управлінням у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської обласної держадміністрації спільно з Дніпропетровською обласною громадською організацією «Промінь».

На метро у Дніпропетровську надійде 152 мільйони євро від Європейського банку реконструкції та розвиткуПро це повідомляється на «Урядовому порталі». Рішення про доцільність залучення позики від Європейського банку реконструкції та розвитку прийнято на засідання Уряду України 11 червня 2012 року у рамках реалізації інвестиційного проекту «Завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську». 
«Обласна влада разом з центральною владою за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича веде наполегливу роботу щодо завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську», - сказав Олександр Вілкул.
Будівництво Дніпропетровського метро було відновлене під керівництвом Олександра Вілкула в 2010 році. Було виділено відповідні кошти з державного бюджету і відновлено прохідницькі роботи. Залучення коштів ЄБРР дасть можливість розгорнути масштабні будівельні роботи з розширення діючої лінії метрополітену. До існуючих на сьогодні 7 км «підземки» буде додано ще чотири, які пролягатимуть уздовж проспекту Карла Маркса. Тож заплановане розширення існуючої лінії метрополітену в центр міста збільшить її довжину до 11 кілометрів та додасть три нові станції – «Театральна», «Центральна» та «Музейна». 
Загалом на реалізацію проекту, з урахуванням позики в 152 млн євро від ЄБРР, планується залучити кредитні кошти обсягом 304 млн євро.

Олександр Вілкул: «У першому кварталі 2012 року зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Ізраїлем зріс на 25%»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елєм. Сторони обговорили можливості поглиблення співробітництва у соціально-економічній, науково-технічній та культурній сфері. 
У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, в.о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації Микола Ситник, директор КП «Дніпропетровське інвестиційне агентство» Віталій Биков, від ізраїльської сторони – заступник Посла Іцхак Кармель Каган, аташе з питань економіки Посольства Олександра Аронін, аташе з питань туризму Макс Сітковецкі, директор Ізраїльського центру у м. Дніпропетровську Неля Шульман. 

До уваги жителів Дніпропетровщини! Українське радіо розширило мовлення на середніх хвилях Для того, щоб розширити можливості жителів країни слухати програми Українського радіо, у тому числі у сільській місцевості, Уряд України розглянув звернення громадян та виділив Національній радіокомпанії України додаткові кошти на розширення діапазону радіомовлення. 
Завдяки цьому розширено трансляції радіопрограм на середніх хвилях. У Дніпропетровській області першу програму Українського радіо можна слухати в середньохвильовому діапазоні на частоті 972 кГц, другу («Промінь») – 549 кГц та третю (канал «Культура») – 1431 кГц.