Покров Понедельник 20.05.24, 23:50
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 12 » У Дніпропетровську відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми»
12:37
У Дніпропетровську відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми»
У Дніпропетровську відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми»У Дніпропетровську відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у наданні допомоги постраждалим». У засіданні взяли участь: начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова; координатор Програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Рут Крчмар, представники ГУМВС України в Дніпропетровській області та Міністерства соціальної політики України.
Круглий стіл організовано управлінням у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської обласної держадміністрації спільно з Дніпропетровською обласною громадською організацією «Промінь». 
Під час проведення круглого столу було розглянуто систему роботи з протидії торгівлі людьми у Дніпропетровській області, співпраці органів влади, державних та громадських організацій, правоохоронних органів.
«У регіоні діє програма «Про розвиток сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області», в рамках якої ведеться робота, спрямована на попередження випадків торгівлі людьми. На реалізацію заходів програми у 2012 році з обласного бюджету виділено 426,8 тис грн. Передбачено проведення 130 заходів з охопленням 500 тис осіб. Цим питанням займаються органи влади, правоохоронні органи, громадські організації, міграційна, соціальні, медичні та психологічні служби. Для того, щоб максимально скоординувати їх роботу та створити потужний механізм протидії торгівлі людьми, в області працює Координаційна рада», – сказала начальник управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської ОДА Лілія Ковальова.
У рамках програми «Про розвиток сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області» з метою попередження торгівлі людьми в регіоні проводиться інформаційно-просвітницька та роз’яснювальна робота шляхом створення та поширення соціальної реклами; проведення тренінгів та інтерактивних бесід, семінарів у навчальних закладах; надання кваліфікованої консультативної допомоги із залученням юристів, психологів, медиків.
Із липня 2011 року в області розпочато реалізацію проекту «Створення мультидисциплінарних робочих груп із надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми у Дніпропетровській області», який реалізує «Промінь» за підтримки Міжнародної організації з міграції. Даний проект передбачає створення дієвого мультидисциплінарного механізму з ідентифікації, перенаправлення та допомоги постраждалим від торгівлі людьми на регіональному рівні. Із метою реалізації проекту проведено розширене засідання координаційної ради з питань сімейної, гендерної, демографічної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми. Проведені 4 дводенних тренінги, 4 міжрегіональні круглі столи для державних службовців, працівників правоохоронних органів, представників громадських організацій та працівників освіти. Учасники заходів провели тренінги у містах і районах. У 2012 році практика проведення тренінгів продовжується. Щорічно оновлюється і розповсюджується «Інформаційний довідник з питань попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми». Працює гаряча лінія.
Влітку спільно з Дніпропетровською обласною громадською організацією «Промінь» проводиться інформаційно-просвітницька робота з питань протидії торгівлі людьми у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з охопленням понад 2500 дітей та розповсюдженням буклетів, плакатів.
Працює обласний комунальний заклад «Дніпропетровський центр соціально-психологічної допомоги», розрахований з наданням комплексу інформаційних, психологічних, медичних, юридичних та економічних послуг.
У 2012 році практика проведення вищевказаних заходів буде продовжена.

Номери телефонів гарячих ліній для постраждалих від торгівлі людьми:
0-800-505-501 – національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультації мігрантів, безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні.
(056)-370-48-19 – Дніпропетровський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
(056)-376-53-83, (056)-748-07-39 – Дніпропетровський обласний центр соціально-психологічної допомоги.
(056)-756-57-02 – Відділ боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності УКР ГУМВС України в Дніпропетровській області.
Категория: Область | Просмотров: 761 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar