Покров Пятница 17.05.24, 01:47
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 13 » Олександр Вілкул: За перше півріччя 2012 року на Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті обсяги виробництва зросли на 3,1% та 8%
22:01
Олександр Вілкул: За перше півріччя 2012 року на Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті обсяги виробництва зросли на 3,1% та 8%
Олександр Вілкул: За перше півріччя 2012 року на Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті обсяги виробництва зросли на 3,1% та 8%Обсяги виробництва основних видів продукції Центрального гірничо-збагачувального комбінату – залізорудного концентрату та обкотишів – за підсумками роботи в першому півріччі 2012 року зросли відповідно на 3,1% та 8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На комбінаті за 6 місяців вироблено 3,2 млн тонн концентрату та понад 1,1 млн тонн обкотишів. Про це повідом голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час урочистостей для робітників ЦГОКу, що пройшли з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.
У заході також узяли участь голова обласної ради Євген Удод, перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов, генеральний директор ПАТ "Центральний ГЗК” Павло Тимошенко, ветерани та працівники комбінату.
«Зростання обсягів виробництва повинно означати безумовне підвищення соціальних стандартів. На Центральному ГЗК - одна з найвищих зарплат в галузі. Рівень в 5000 грн - це приклад для багатьох підприємств. Корпоративна соціальна відповідальність - це ще один показник успішності підприємства. Податки, інвестиції в модернізацію, в проекти соціального партнерства - по всіх цих параметрах Центральний ГЗК демонструє лідерство», - сказав Олександр Вілкул, відзначаючи успіхи підприємства.
ЦГЗК, разом з підприємствами гірничо-рудного дивізіону "Метінвест" - Інгулецьким і Північним ГЗК, і низкою інших підприємств, є одним з найбільших платників податків в структурі як підприємств промислового комплексу, так і в Дніпропетровській області взагалі. 560 млн грн податків до зведеного бюджету області сплачено комбінатом за 5 місяців цього року. При цьому це в порівнянні з минулим роком цей показник збільшено більш ніж в 1,5 рази. 
ЦГЗК щорічно збільшується асигнування і в проведення реконструкції і модернізації виробництва. За 5 місяців цього року обсяги капітальних інвестицій на комбінаті склали більше 200 млн грн. Це частина масштабної програми технічного переоснащення підприємства: у 2011- 2015 роках ГЗК інвестує майже 4 млрд грн інвестиційних коштів. 
Модернізація виробництва - це, перш за все, мінімізація шкідливого впливу на навколишнє середовище. Особливо це актуально для підприємств ГМК Кривбасу, на які припадає половина шкідливих викидів в області. Тому вже другий рік у Кривбасі за ініціативи Олександра Вілкула реалізується спеціальна екологічна програма, активним учасником якої є Центральний ГЗК. Бюджет програми – близько 11 млр грн., 10 з яких – кошти корпоративного сектору. За 10 років у Кривбасі планується зменшити викиди в атмосферу на 35%. Більшість заходів у Кривбасі планується здійснити на першому етапі реалізації Програми - до 2015 року. 
Криворізькі ГЗК - це містоутворюючі підприємства. І Центральний ГЗК разом з іншими піклується про розвиток міста та регіону. 
Програма соціального партнерства між Кривим Рогом і Метінвестом передбачає в 2012-му році 40 млн грн інвестицій в соціальні програми. Це вдвічі більше, ніж у 2011-му. Партнерство влади та бізнесу дозволяє в рази підвищувати ефективність розвитку і міста, і регіону. 
Яскравим прикладом соціального партнерства є проект Центрального гірничо-збагачувального комбінату, який інвестував кошти в реконструкцію центральної вулиці 44-го кварталу - Мусоргського. У Жовтневому районі Кривого Рогу 44 квартал, де проживає основна частина співробітників комбінату, за останні роки набув сучасного європейського вигляду. Перший етап реалізації унікальної для України довгострокової програми по забезпеченню зон комфортного проживання для співробітників підприємства включав будівництво перших у місті спортивних майданчиків для пляжного волейболу та футболу, спорудження картингу, ремонт основних доріг і т.д. За короткий час були облаштовані території будинків мікрорайону, з'явилися дитячі майданчики, зони відпочинку. Важливою подією стало відкриття на місці колишнього пустиря волейбольної і баскетбольної площадок, поруч з якими був зведений роллердром для скейтбордингу. Черговим етапом реалізації цієї програми стало відкриття скверу з світлодинамічним фонтаном по вулиці Мусоргського, який на той час був єдиним в місті. Сьогодні в Кривому Розі їх налічується вже три, побудованих в рамках програми соціального партнерства Метінвесту.
Оновлення житлового масиву - один з довгострокових проектів Центрального ГЗК в рамках стратегії соціального інвестування Групи Метінвест. Минулого року до 50-річчя Центрального ГЗК ще однією важливою подією для жителів 44-го кварталу і всіх криворіжців стало відкриття оновленої після другої черги реконструкції центральної вулиці житломасиву - Мусоргського.
На вулиці Мусоргського відновлені фасади 16 будинків, виконано декоративне підсвічування дерев, окремих будівель. Вхід в парк прикрасила сучасна арка. Уздовж вулиці з'явилися сучасні лавки для відпочинку, деякі будинки прикрасили малі архітектурні форми з державною символікою. Зараз йде реконструкція ул. Армавірской.
Турбота про ветеранів, про сім'ї і дітей співробітників залишається доброю традицією на ЦГЗК. У 2011 році до ювілею комбінату відбулось урочисте відкриття музею трудової слави Центрального гірничо-збагачувального комбінату. І сьогодні оновлений музей повністю виправдовує своє призначення, ставши свідченням більш ніж півстолітній діяльності трудового колективу ЦГЗК.
У нинішньому році Метінвест продовжує покращувати умови проживання для населення в регіонах присутності. В рамках програми соціального партнерства обсяг фінансування програми «Місто - нашими руками» склав 50 тис. гривень на кожен проект-фіналіст.
На Центральному ГЗК нарівні з іншими підприємствами Метінвесту дбають про дозвілля дітей. Для них відкриті численні спортивні секції та мистецькі гуртки, що діють в дочірніх підприємствах «Спорт-Майстер» і «Овація». Щоліта діти працівників комбінату оздоровлюються в таборах на узбережжі Азовського моря та в Міжнародному дитячому центрі «Артек».
На ЦГЗК, як і інших підприємствах Метінвесту, протягом кількох років діє програма залучення молодих фахівців-випускників вищих навчальних закладів міста. В її рамках щорічно проходять конференції по захисту молодими фахівцями науково-технічних і соціальних проектів, кращі з яких втілюються в життя. Такий підхід дозволяє молодим працівникам розвинути свій потенціал, дає можливість кар'єрного росту.
Довідка:
ПАТ „Центральний ГЗК” спеціалізується на видобутку, переробці та виробництві сировини для металургійної промисловості – залізорудного концентрату і обкотишів.
До складу комбінату входить три кар’єри та шахта ім. Орджонікідзе загальною фактичною потужністю 14,2 млн тонн / рік сирої руди, дробильна фабрика, збагачувальна фабрика фактичною потужністю 5 млн тонн залізорудного концентрату на рік, фабрика огрудкування фактичною потужністю понад 2,2 млн тонн обкотишів на рік, допоміжні цехи.
Центральний ГЗК – єдине підприємство в Україні, яким одночасно використовується  відкритий та підземний способи видобутку руди.
Категория: Область | Просмотров: 907 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar