Покров Четверг 16.05.24, 09:45
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 25 » Олександр Вілкул: «За три останні роки для соціально-економічного розвитку Покровського району було виділено 108,4 млн грн.»
11:52
Олександр Вілкул: «За три останні роки для соціально-економічного розвитку Покровського району було виділено 108,4 млн грн.»
Олександр Вілкул: «За три останні роки для соціально-економічного розвитку Покровського району було виділено 108,4 млн грн.»Для соціально-економічного розвитку Покровського району за три останні роки з усіх джерел фінансування обласного та державного бюджетів було виділено 108,4 млн грн. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації, на якій одним з питань розглядався стан реалізації Комплексної стратегії розвитку на період до 2015 року у Покровському районі.

«Наш Президент Віктор Федорович Янукович підкреслює, що реформи в аграрній сфері повинні дати розвиток сільським громадам. Важливим у цьому контексті є  питання ефективності менеджменту в районах, залучення механізмів державно-приватного партнерства для поліпшення інфраструктури населених пунктів та підвищення якості життя селян. Обласна влада допомагає містам та районам вирішувати актуальні питання соціально-економічного розвитку», - сказав Олександр Вілкул.
Для цього акумулюються ресурси обласного бюджету, за підтримки центральних органів влади кошти на реалізацію місцевих проектів виділяються з державного бюджету. Зокрема, за ініціативи Олександра Вілкула за останні три роки з усіх джерел фінансування обласного та державного бюджетів району було виділено 108,4 млн грн.. Більше 27,5 млн. грн у 2010 році, майже 42,5 млн. грн  у 2011 та 38,5 млн грн.  передбачено на 2012 рік, з яких більшу частину вже профінансовано – 20,5 млн. грн.
Завдяки такій підтримці  збудовано розвідний газопровід в с. Новомиколаївка (протяжність 4,1 км), виконано проект реконструкції водопровідних мереж смт Просяна вартістю 6,6 млн грн (у 2012 році на початок реалізації зазначеного проекту передбачено 1 млн грн субвенції з державного бюджету).
У 2011 році за рахунок субвенції з державного бюджету у сумі 422,5 тис. грн відремонтовано майже 2,3 тисяч кв. м доріг комунальної власності (вулиці смт Покровське, с.Андріївка, с.Олександрівка, с. Маломихайлівка). У 2012 році на ремонти доріг в районі виділено з держбюджету ще майже 800 тис. грн. 
У 2012 році за рахунок обласного природоохоронного фонду профінансовано більше 200 тис. грн для придбання спецтехніки й обладнання та озеленення району.
У 2011-2012 роках в районі встановлено 5 дитячих майданчиків (2012 рік – в смт Покровське, с. Орли, с. Катеринівка; 2011 рік – смт Просяна та с. Новоселівка).
Губернатор підкреслив, що господарствами Покровського району отримано найбільший серед інших районів валовий збір ранніх зернових – 82,1 тис. тонн при середній урожайності – 24,1 цнт/га. Серед позитивних показників реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону є перевищення в районі середньообласних показників по створенню нових робочих місць (у січні – червні створено 214 нових робочих місць; рівню працевлаштування; оплаті населенням житлово-комунальних послуг – 105,1%; рівню розрахунків за спожитий природний газ (у січні – травні – 100,9%), темпам зростання обсягів виробництва молока – плюс 11%. 
«Покровський район може служити прикладом грамотного застосування комбінованого підходу до вирішення завдань місцевого соціально-економічного розвитку.
Район успішно реалізував ряд проектів на основі співфінансування з боку міжнародної програми ЄС-ПРООН, обласного та місцевого бюджетів.
Зокрема, в селах Андріївка та Катеринівка були проведені ремонти сільських медичних амбулаторій із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій.
У селі Березове проведена реконструкція системи вуличного освітлення та відремонтовано аварійні ділянки системи водопостачання.
В Просянці були замінені вікна у дитячому садку «Колобок», а в дитячому саду «Вишенька» села Коломійці був проведений ремонт системи опалення - також із застосуванням енергоберегающіх технологій.
Все це - приклади успішного поєднання місцевих завдань з такими регіональними цілями і пріоритетами, як модернізація системи охорони здоров'я або енергоефективність та енергозбереження», - зазначив голова обласної ради Євген Удод. 
Олександр Вілкул звернув увагу голови райдержадміністрації Покровського району Сергія Чернявського на необхідності прискорити реалізацію проекту реконструкції водопровідних мереж смт Просяна, на який вже виділені кошти з держбюджету, активізувати роботу щодо створення умов для житлового будівництва в районі, стимулювати розвиток підприємницької ініціативи громадян та ін.

Довідка: 
На розгляд колегії винесено наступні питання:
1. Про хід збирання ранніх зернових врожаю 2012 року і забезпечення продовольчим зерном області на 2012/2013 маркетинговий рік.
2. Про реалізацію Комплексної стратегії розвитку області на період до 2015 року у Покровському районі (затверджена рішенням Дніпропетровської обласної ради від 24 червня 2011 року № 132-7/VI).
У порядку контролю:
3. Про підготовку та проведення виборів народних депутатів України.
4. Про виконання вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації”.
5. Про формування та дієвість кадрового резерву на посади державних службовців.
6. Про стан створення мережі трудових архівів в області.
Категория: Область | Просмотров: 793 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar