Покров Четверг 16.05.24, 15:36
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 24 » Представники канадської діаспори проведуть моніторинг стану здоров’я молоді Дніпропетровщини
21:06
Представники канадської діаспори проведуть моніторинг стану здоров’я молоді Дніпропетровщини
Представники канадської діаспори проведуть моніторинг стану здоров’я молоді Дніпропетровщини У Дніпропетровську у рамках українсько-канадського проекту «Дослідження системних і структурних шляхів для досягнення рівності в системі здоров’я в Україні» відбувся круглий стіл за участі представників облдержадміністрації, міжнародних експертів та громадських молодіжних організацій.  
Мета зустрічі – визначення шляхів подальшої співпраці щодо покращення стану здоров’я українців та залучення молоді до здорового способу життя.      
Учасники круглого столу, який відбувся за підтримки управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації та обласної громадської організації «Промінь», обговорили питання покращення рівня здоров’я молоді Дніпропетровщини.
«Охорона здоров’я особливо актуальна для молоді та підростаючого покоління. Пріоритетним напрямком роботи обласної влади є підтримка молоді, в тому числі і у проектах, що спрямовані на захист охорони здоров’я», - сказала начальник управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації Лілія Ковальова. 
Під час зустрічі учасники круглого столу визначили важливим напрямком роботи проведення моніторингу стану здоров’я молоді Дніпропетровщини. 
«Канадсько-українська діаспора зацікавлена в тому, щоб не тільки вивчати ситуацію, пов’язану із охороною здоров’я в Україні, але й проводити громадські обговорення, спрямовані на висвітлення та вирішення актуальних питань», - сказала представник Державного управління Університету імені Саймона Фрейзера (Канада) професор Олена Ганьківськи.  
За словами міжнародних експертів, результати моніторингу, які будуть відомі вже через місяць, можуть бути використані урядом України при вироблені напрямків процесу модернізації охорони здоров’я.        
Довідка: Проект «Дослідження системних і структурних шляхів для досягнення рівності в системі здоров’я в Україні» фінансується Канадським інститутом досліджень у сфері здоров’я та реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. До складу науково-дослідницької групи проекту входять троє професорів-експертів у сфері здоров’я пострадянських країн: Олена Ганьківськи (Університет ім. С. Фрейзера), Тетяна Андрєєва (Національний університет «Києво-Могилянська академія») та Уільям Кокерхем (Університет штату Алабама). Партнером проекту у Дніпропетровській області є Дніпропетровська обласна організація «Промінь».     
Категория: Область | Просмотров: 624 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar