Покров Четверг 16.05.24, 15:24
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 13 » Протягом перших 10 днів приймальною комісією ДНУ імені Олеся Гончара прийнято й оброблено 15,5 тисяч заяв (фото)
17:18
Протягом перших 10 днів приймальною комісією ДНУ імені Олеся Гончара прийнято й оброблено 15,5 тисяч заяв (фото)
На Дніпропетровщині триває вступна кампанія 2012 року. Зокрема, протягом перших 10 днів приймальною комісією Дніпропетровського національного університету імені  Олеся  Гончара прийнято й оброблено 15,5 тисяч заяв.
Як повідомив відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Сергій Олександрович Давидов, більше 13 тисяч заяв прийнято особисто від абітурієнтів у паперовій формі і 2,5 тисячі через мережу Інтернет: «Вступна кампанія 2012 року проходить спокійно, організовано та прозоро. Як відомо, цього року Дніпропетровський національний університет є шостим в Україні за обсягом державного замовлення, – говорить Сергій Олександрович. – Міністерством освіти і науки, молоді та спорту збільшено держзамовлення ВНЗ України на напрями підготовки, пов’язані з інформаційними технологіями, природничими та математичними науками. 
Зокрема, збільшена кількість бюджетних місць за такими напрямками: математика, фізика, прикладна фізика, комп’ютерні науки, мікро- та наноелектроніка, телекомунікації, приладобудування, виробництво літальних апаратів, системний аналіз, біологія та інші. Нині в ДНУ конкурс на напрям підготовки «Комп’ютерні науки» - 8 осіб на місце, «Комп’ютерна інженерія» - 7 осіб на місце, «Програмна інженерія» - 8. На інженерні та технічні напрямки – конкурс після 10 днів прийому документів становить 3 абітурієнти на місце.
Традиційно високі конкурси на «Правознавство» і Китайську мову» - по 20 осіб на місце, «Міжнародні економічні відносини» - 19, «Управління персоналом» - 18, «Туризм» - 22, «Лабораторна діагностика», «Менеджмент», «Журналістика», «Екологія» - більше 10 осіб на місце».
У приймальній комісії нагадують абітурієнтам, що 1 серпня будуть опубліковані списки рекомендованих до зарахування на 1 курс і радять уважно стежити за оголошеннями, щоб вчасно подати оригінали документів.
Зазначимо, що нині в університеті проводяться вступні іспити у бакалаврів, що прагнуть отримати освітньо-професійний рівень спеціаліста і магістра. Вчора іноземну мову складали ті, хто прагне навчатися в магістратурі – всього 853 бакалаври. 15-17 липня бакалаври складатимуть фаховий вступний іспит. 
Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині за завданням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації працює спеціальний оперативний штаб з питань вступної кампанії (регіональна оперативна приймальня громадян). Також у ньому працює гаряча лінія за номером (056) 770-82- 42», на яку з 02.07.2012 по 13.07.2012 надійшло 40 звернень від громадян з питань вступу до вишів та 13 людей звернулися особисто до регіонального оперативного штабу «Вступна кампанія 2012 року».




Категория: Область | Просмотров: 1009 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar