Покров Пятница 17.05.24, 00:14
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 25 » Темпи зростання за основними показниками на Дніпропетровщині перевищують середні по Україні
11:03
Темпи зростання за основними показниками на Дніпропетровщині перевищують середні по Україні
Темпи зростання за основними показниками на Дніпропетровщині перевищують середні по УкраїніНа Дніпропетровщині продовжується зростання темпів соціально-економічного розвитку. Темпи зростання за основними показниками на Дніпропетровщині перевищують середні по Україні. Зокрема, це стосується росту обсягів промислового виробництва, валової продукції сільського господарства, капітальних інвестицій, виконаних будівельних робіт, роздрібної торгівлі, реалізованих послуг, розміру середньомісячної заробітної плати. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. 

 «Впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича повинно підтримуватись відповідним зростанням реального сектору економіки. Наша область має потужний економічний потенціал і успішно його розкриває. За версією журналу «ТОП-100. Лідери бізнесу України» за підсумками 2011 року Дніпропетровщина посіла перше місце за рейтингом ефективності економічного розвитку серед 24 областей України та Автономної Республіки Крим. За останніми даними Мінекономрозвитку за результатами діяльності у I кварталі цього року  область посідає провідне місце серед регіонів України.  Наш обов’язок – забезпечити подальший стабільний  економічний розвиток області», - сказав Олександр Вілкул.
З початку року перевищено середні по Україні показники темпів зростання (в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року:

промислового виробництва + 2,8% (по Україні + на 0,7%, І півріччя);
валової продукції сільського господарства + 13,7% (по Україні + 7,4%, І півріччя);
капітальних інвестицій + 33,9% (по Україні + 23,2%) (І квартал);
виконаних будівельних робіт + 14,7% (по Україні – зниження на 3,0%) (І півріччя);
роздрібної торгівлі + 16,1% (по Україні + 15,5%) (І півріччя);
реалізованих послуг +17,7% (по Україні + 13,8%) (січень-травень 2012 року).
З початку року на Дніпропетровщині створено 36,1 тис. нових робочих місць.
Середньомісячна заробітна плата за січень – травень по області зросла на 14,2% і склала 3020 грн (по Україні – 2880 грн). На базових підприємствах галузі ГМК регіону середня зарплата перевищує 5 тис грн.
Також зовнішньоторговельний оборот товарами у січні – травні збільшився на 5,5% (до січня – травня 2011 року) і склав 7 млрд 54,8 млн дол. США. 
Збільшено надходження власних коштів до Пенсійного фонду області на 17,8% (в порівнянні до січня – червня 2011 року).
Олександр Вілкул зазначив, що у цьому році завдяки спільним діям органів виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх рівнів введено в дію та завершуються роботи по введенню ряду суспільно важливих об'єктів соціальної сфери, промисловості, інфраструктури. Зокрема, у червні за участі Прем’єр-міністра України Миколи Яновича Азарова відбулося відкриття одних з головних об’єктів соціальної сфери регіону  – Дніпропетровського обласного перинатального центру потужністю 4 000 пологів на рік та дитячого центру соціальної реабілітації "Перлина Придніпров’я” для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
Щодо будівництва Південного обходу м. Дніпропетровська глава Уряду дав доручення Державному агентству автомобільних доріг України прискорити темпи робіт і у вересні 2012 року згідно з планом здати в експлуатацію другу чергу об’їзної дороги.
З метою отримання коштів для добудови метро у Дніпропетровську планується підписання Кредитної угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо проекту завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську. Як зазначив Олександр Вілкул, така підтримка з боку керівництва держави є свідченням того, що регіон успішно працює над виконанням поставлених перед нами завдань.

Довідка: 
На розгляд колегії винесено наступні питання:
1. Про хід збирання ранніх зернових врожаю 2012 року і забезпечення продовольчим зерном області на 2012/2013 маркетинговий рік.
2. Про реалізацію Комплексної стратегії розвитку області на період до 2015 року у Покровському районі (затверджена рішенням Дніпропетровської обласної ради від 24 червня 2011 року № 132-7/VI).
У порядку контролю:
3. Про підготовку та проведення виборів народних депутатів України.
4. Про виконання вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації”.
5. Про формування та дієвість кадрового резерву на посади державних службовців.
6. Про стан створення мережі трудових архівів в області.
Категория: Область | Просмотров: 712 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar