Покров Четверг 16.05.24, 13:26
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 4 » У Дніпропетровську в рамках проекту «Популярна економіка: моніторинг реформ» відбувся круглий стіл з питань модернізації охорони здоров’я
17:10
У Дніпропетровську в рамках проекту «Популярна економіка: моніторинг реформ» відбувся круглий стіл з питань модернізації охорони здоров’я
У Дніпропетровську в рамках проекту «Популярна економіка: моніторинг реформ» відбувся круглий стіл з питань модернізації охорони здоров’я В рамках проекту  «Популярна економіка: моніторинг реформ», що реалізується Центром соціально-економічних досліджень CASE України та підтримується Інститутом відкритого суспільства, відбувся круглий стіл, присвячений модернізації охорони здоров’я. У ньому взяли участь представники головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації, обласної ради, департаменту охорони здоров’я міської ради, лікарі та громадські активісти. Головна мета зустрічі  - налагодження діалогу між громадськістю та владою.
Під час заходу експерти Центру соціально-економічних досліджень CASE України презентували свої дослідження першого етапу реформування охорони здоров'я. 
«Модернізація охорони здоров’я - це необхідний, проте складний і відповідальний процес. Саме тому для прийняття оптимальних і конструктивних рішень необхідний постійний діалог професіоналів та громадськості. Тільки в цьому випадку, при аналізі як позитивних, так і проблемних сторін процесу модернізації охорони здоров'я, можна досягти результатів і створити якісну медицину високого рівня», - сказала аналітик Центру соціально-економічних досліджень CASE України Катерина Руських.
Саме для того, щоб всі зміни в сфері охорони здоров’я відбувалися відповідно до потреб самих пацієнтів, на Дніпропетровщині створена Громадська платформа з питань медичної реформи, до складу якої увійшли представники багатьох громадських організацій, медична спільнота та громадські активісти. 
Члени Громадської платформи спільно з представниками інших громадських організацій і рухів проводять моніторингові візити до Центрів первинної медико-санітарної допомоги, беруть участь у громадських обговореннях, займаються збором та аналізом звернень громадян. 
 «На Дніпропетровщині кожне рішення, яке приймається в рамках модернізації охорони здоров’я, обов'язково проходить етап попереднього обговорення та узгодження з громадськістю та експертами. Такий підхід, перш за все, орієнтований на прийняття рішень в інтересах всього суспільства, а не окремої групи зацікавлених осіб», - сказав перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський.
Завдяки налагодженій та системній роботі громадських активістів та представників влади, під час моніторингових візитів до центрів первинної медико-санітарної допомоги були виявлені певні порушення, які були допущені через непрофесійні дії деяких головних лікарів, що приймали рішення без погодження з громадськістю. Найбільш актуальні питання (а саме розмежування потоків пацієнтів, зручне розміщення кабінетів лікарів, проведення ремонтних робіт в амбулаторіях загальної практики) вже зараз активно вирішуються. Ситуація по кожному Центру розглядається в індивідуальному порядку.
«Зміни у галузі охорони здоров’я потрібні, і всі це розуміють. Модернізація охорони здоров'я - це складний і відповідальний процес. Проте завдяки постійному діалогу з громадськістю, який зараз активно веде обласна влада, виробляються оптимальні рішення з урахуванням особливостей кожного медичного закладу регіону», - сказала голова громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації Лариса Бабич. 
Категория: Область | Просмотров: 738 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar