Покров Понедельник 20.05.24, 23:13
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 19 » У Павлоградському територіальному центрі соціального обслуговування курси реабілітації проходитимуть вдвічі більше ветеранів та інвалідів
11:59
У Павлоградському територіальному центрі соціального обслуговування курси реабілітації проходитимуть вдвічі більше ветеранів та інвалідів
У Павлоградському територіальному центрі соціального обслуговування курси реабілітації проходитимуть вдвічі більше ветеранів та інвалідівЦього року за завданням губернатора Олександра Вілкула у Павлограді буде проведена реконструкція міського територіального центру соціального обслуговування одиноких пенсіонерів, непрацездатних громадян, ветеранів та інвалідів. Наразі у відділенні соціально-медичних послуг центру курс реабілітації проходять 350 чоловік на рік. Після його розширення курс реабілітації зможуть проходити вдвічі більше ветеранів та інвалідів. Про це повідомив Олександр Вілкул у Павлограді під час виїзної наради щодо соціального захисту ветеранів. Після засідання губернатор провів зустріч із ветеранами та вручив їм путівки на санаторно-курортне лікування. 
«Турбота про ветеранів війни, забезпечення їх достойного і комфортного життя – обов’язок кожного з нас. Така позиція нашого Президента Віктора Януковича, Уряду, обласної влади. На Дніпропетровщині створена потужна система соціального захисту ветеранів й інвалідів війни, що заснована на адресному підході та вирішенні конкретних питань. Оздоровлення ветеранів – один із ключових напрямів роботи обласної влади»,   сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У першому півріччі 2012 року на Дніпропетровщині вже оздоровлений 981 ветеран війни. Це на 200 чоловік більше, ніж у першому півріччі 2011 року. Також 332 інвалідам війни, які за станом здоров’я не змогли відвідати санаторії, замість санаторно-курортної путівки виплачено грошову компенсацію на загальну суму 100 тис грн. У 2012 році буде оздоровлено близько 5 тис ветеранів війни. Це майже на 2 тис чоловік більше, ніж у 2011 році/
Санаторно-курортне лікування ветеранів війни проводиться у санаторіях: «Салют» (м. Одеса), «Ветеран» (м. Алушта), «Перемога» (м. Київ), «Батьківщина» (м. Трускавець), «Слава», (м. Миргород), ім. Семашка (смт Сімеїз), а також в інших санаторіях Дніпропетровської області та України. 
В області постійно проводиться робота з забезпечення ветеранів безкоштовним лікуванням, санаторно-курортним оздоровленням, зубо- і слухопротезування. 
У Дніпропетровській області розширюється мережа медичної допомоги для ветеранів. У 2012 році на базі Дніпродзержинської міської лікарні №5 був створений спеціалізований заклад (госпіталь) на 80 ліжок для лікування цієї категорії пацієнтів. Крім того, на Дніпропетровщині існує ще два спеціалізовані заклади: обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни на 210 ліжок та обласний госпіталь для ветеранів війни на 40 ліжок в с. Роздори Синельниківського району. Всього у складі медичних закладів Дніпропетровської області, включаючи ліжковий фонд трьох спеціалізованих госпіталів, функціонує 1264 ліжка для ветеранів. Це дає можливість обслуговувати більше 27 тис осіб на рік.
«Обласна влада модернізує регіональну систему соціального захисту для підвищення якості послуг ветеранам та інвалідам. Для цього розвиваються територіальні центри соціального обслуговування одиноких пенсіонерів, непрацездатних громадян та інвалідів. Таких центрів на Дніпропетровщині 51. Центри щороку безкоштовно обслуговують понад 30 тис ветеранів війни, в тому числі, 20 тис ветеранів обслуговують вдома. Такі адресні підходи є одним із реальних прикладів комплексної роботи обласної влади у напрямі реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. 
У територіальних центрах ветерани мають можливість пройти курс лікування, реабілітації, отримати всю необхідну інформацію про ті соціальні програми, які реалізуються в містах і районах. Непрацездатним громадянам надається допомога безпосередньо вдома. Соціальні працівники надають допомогу у побуті, оформленні документів, сплаті комунальних послуг, тощо.
За завданням губернатора Олександра Вілкула у Павлограді проводиться реконструкція будівлі міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Проектом реконструкції передбачено розширення відділення медико-соціальної реабілітації інвалідів, стаціонарного відділення тимчасового та нічного перебування. Наразі у відділенні соціально-медичних послуг Центру курс реабілітації проходять 350 чоловік на рік. Після розширення Центру курс реабілітації зможуть проходити удвічі більше людей. У 2012 році для реконструкції будівлі за ініціативи Олександра Вілкула вже виділено з державного бюджету майже 5 млн грн, решту коштів (близько 1,5 млн грн) буде виділено з місцевого бюджету.
У ході реконструкції площа відділення медико-соціальної реабілітації Центру буде збільшена вдвічі. У двоповерховій будівлі планується провести внутрішні ремонтні роботи, замінити мережі електроосвітлення, газопостачання, водопостачання, каналізації, вентиляції. Приміщення Центру облаштують сучасними меблями, спеціальним медичним обладнанням. У відділенні будуть створені спеціалізовані палати для реабілітації інвалідів-візочників. 
Як доповів губернатору Павлоградський міський голова Іван Метелиця, на сьогодні ремонтні роботи в будівлі виконані на 20%. Зокрема, закінчені земельні та демонтажні роботи, замінені віконні блоки, проведена кладка цегляних перегородок, стін котельної та насосної станцій. Під час наради губернатор Олександр Вілкул поставив завдання завершити реконструкцію будівлі до кінця 2012 року.
Категория: Область | Просмотров: 733 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar