Покров Четверг 16.05.24, 15:07
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 3 » У приміщені Державного архіву Дніпропетровської області діє документальна виставка «Дню конституції присвячується»
13:03
У приміщені Державного архіву Дніпропетровської області діє документальна виставка «Дню конституції присвячується»
У приміщені Державного архіву Дніпропетровської області діє документальна виставка «Дню конституції присвячується»З нагоди Дня Конституції України у приміщені Державного архіву Дніпропетровської області із 26 червня до 26 липня діє документальна виставка ««Дню конституції присвячується». На виставці представлені архівні документи, а також фото та газетні статі, які розповідають про становлення головного закону України з XVІІ століття до сьогодення
«Українська Конституція завжди була символом свободи і впевненого руху вперед. Конституція - це головний закон нашої держави. Торкаючись до витоків створення законодавства в Україні кожен мешканець області може зрозуміти, яким тернистим та важким був цей шлях. Виставка, що проходить у Державному архіві області, демонструє документальні факти становлення як української держави та головного закону України, які один без одного існувати не можуть», - сказав Олександр Вілкул. 
На виставці експонуються 23 копії архівних документів, газетних статей і фотографій із фондів центральних архівів України і Державного архіву Дніпропетровської області, що охоплюють період з XVІІ століття до сьогодення і відображають прагнення українського народу до створення незалежної держави зі своєю конституцією.
На стендах представлені документи: конституція Варшавського сейму від 22 листопада 1649 р, на якому було ратифіковано Зборівський мирний договір з польською владою, «Коломацькі статті» про регулювання відносин між Росією і Україною (статті встановлені при обранні гетьманом Івана Мазепи 25 липня 1687 р.), Конституція Пилипа Орлика 1710 року, закон про тимчасовий державний устрій України 1918 року. 
Також на виставці розміщені матеріали про Конституції Радянської України 1919, 1929, 1937 і 1978 років, документи про спроби реформування України у складі СРСР – концепція нового союзного договору. Прийняття Конституції незалежної України 1996 року представлено газетними матеріалами і фотографіями.
Категория: Область | Просмотров: 691 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar