Покров Четверг 16.05.24, 16:55
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 11 » У ВНЗ Дніпропетровщини з 10 по 31 липня проходитимуть творчі конкурси, завдяки яким абітурієнти отримають додаткові бали при вступі до вишів
13:18
У ВНЗ Дніпропетровщини з 10 по 31 липня проходитимуть творчі конкурси, завдяки яким абітурієнти отримають додаткові бали при вступі до вишів
У ВНЗ Дніпропетровщини з 10 по 31 липня проходитимуть творчі конкурси, завдяки яким абітурієнти отримають додаткові бали при вступі до вишівУ вищих навчальних закладах Дніпропетровщини з 10 по 31 липня 2012 року проходитимуть творчі конкурси. Це стосується абітурієнтів, які бажають вступити на спеціальності: мистецтво, культура, фізичне виховання, спорт і здоров'я людини, будівництво і архітектура, журналістика та інформація, видавничо-поліграфічна справа та напрям «Ортопедична стоматологія». Прийом заяв та документів на такі напрями закінчується 17 липня 2012 року. Питання організації вступної кампанії 2012 року перебуває на постійному контролі голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула.
Для зазначених спеціальностей обов’язковим є проходження творчого конкурсу, який проводиться у декілька сесій з 10 до 31 липня 2012 року. Отримані бали за творчий конкурс додаються до основного конкурсного балу.
«Дніпропетровщина – це земля, яка подарувала велику кількість талантів. Сьогодні перші кроки у своїй творчості роблять нові молоді люди. Я бажаю їм реалізувати усі задуми та плани. Упевнений, що зовсім скоро запалають нові імена, які прославлятимуть Дніпропетровщину та Україну. Для того, щоб перевірити та оцінити творчі здібності дитини у вишах проводяться творчі конкурси. Це дозволить розкрити весь потенціал молоді та стане дієвим стимулом у розвитку нашої Дніпропетровщини та України», - сказав губернатор Олександр Вілкул.
У Дніпропетровській області творчі конкурси проводяться у наступних навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації: 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, спеціальності «Образотворче мистецтво», «Дизайн» (творчий конкурс – малюнок, живопис, композиція); «Журналістика» (творчий конкурс – твір).
Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, спеціальності напряму «Архітектура» (творчі конкурси – малюнок та композиція. Вони оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів кожен).
Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту, спеціальності напрямів «Фізичне виховання» (творчий конкурс – загальна фізична підготовка), «Спорт» (творчий конкурс – спеціалізація за видами спорту).
Криворізький національний університет, спеціальності напрямів «Хореографія» (творчий конкурс із хореографії), «Музичне мистецтво» (творчий конкурс з музики), «Образотворче мистецтво» (творчий конкурс із живопису та малюнку).
Дніпропетровський коледж технологій та дизайну, спеціальність «Дизайн» (творчий конкурс – малюнок). 
Дніпропетровський монтажний технікум, спеціальності напряму «Архітектура» (творчий конкурс - малюнок).
Дніпропетровське училище культури, спеціальності: «Народна художня творчість», «Хореографія», «Музичне мистецтво», «Естрадно-циркове мистецтво».
Дніпропетровська консерваторія імені М. Глінки, спеціальності напряму «Музичне мистецтво» (творчі конкурси – теорія музики, сольфеджіо, музична грамота) .
Дніпропетровський театрально-художній коледж, спеціальності напряму «Мистецтво».
Дніпродзержинське медичне училище, спеціальність «Стоматологія ортопедична» (творчий конкурс – ліплення або різьблення).
Як повідомлялось раніше, абітурієнти, які досягли визначних успіхів у навчанні, мають можливість отримати додаткові бали у розмірі від 30 до 50 при вступі до вишів. Зокрема, це стосується призерів (учні, які нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів) IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, призерів (учні, нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів) ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Також це стосується й учасників Міжнародних олімпіад. До 20 додаткових балів можуть отримати абітурієнти, які вступають у той виш, в якому вони закінчили підготовчі курси. 
Довідка:
Творчий конкурс – форма вступного випробування, метою якого є перевірка та оцінювання здібностей людини до творчої діяльності за напрямами: мистецтво, культура, фізичне виховання, спорт і здоров'я людини, будівництво і архітектура, журналістика та інформація, видавничо-поліграфічна справа та спеціальністю "Стоматологія ортопедична" за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста.
Категория: Область | Просмотров: 698 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar