Покров Четверг 16.05.24, 23:57
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 24 » В рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у Кривому Розі розпочалася друга черга реконструкції проспекту Південний
20:49
В рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у Кривому Розі розпочалася друга черга реконструкції проспекту Південний
В рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у Кривому Розі розпочалася друга черга реконструкції проспекту ПівденнийУ червні 2012 року у Кривому розі розпочалася друга черга реконструкції та благоустрою на проспекті Південний, яка проходить у рамках губернаторського проекту «Місто без околиць». Під час роги високої якості стали візитною карткою Дніпропетровщинибільше як у 201 році. ів доріг, проведено бком а Дконтролю за ходом реалізації цього проекту в місті відремонтовано понад 400 тис квадратних метрів доріг, проведено благоустрій парків і скверів, встановлено понад 100 дитячих майданчиків. 
Губернатор Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо ходу реконструкції проспекту. У нараді також в’язали участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, Криворізький міський голова Юрій Вілкул, заступники Криворізького міського голови Григорій Вербицький та Андрій Гальченко, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та Криворізького міськвиконкому. 
Нагадаємо, у жовтні 2011 року завершилася перша черга реконструкції проспекту Південний. У її рамках були оновлені фасади будинків, реконструйований сквер, майдан біля пам’ятника Воїну-Визволителю, установлено сучасну ілюмінацію, замінено зовнішнє освітлення, влаштовано 8 нових зупиночних павільйонів, споруджено футбольний та тенісний майданчики, а також майданчик для гри «Городки». Перебудовані та замінені на нові інженерні комунікації – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення. На ділянці 816 погонних метрів проспекту укладене нове асфальтобетонне покриття, встановлено нові бордюрні камені.
«У європейських країнах влада і бізнес об’єднують свої зусилля задля підвищення якості життя людей. Це стосується створення сучасних спортивних та рекреаційних об’єктів, озеленення і розвитку інфраструктури міст. На Дніпропетровщині ця практика сьогодні також набирає обертів. Зокрема, у Кривому розі вже понад 5 років в рамках соціального партнерства влади й бізнесу реалізується проект «Місто без околиць». В його рамках встановлено більше ста дитячих майданчиків, реконструюються дороги, парки, сквери та цілі мікрорайони», - сказав Олександр Вілкул. 
Масштабною частиною реконструкції проспекту Південний став капремонт проїжджої частини, зокрема, трамвайних колій. Останній раз їх капітально ремонтували більше 40 років тому – у 1970 році. Торік було влаштовано понад півтора кілометри трамвайних колій за технологією безшумного трамваю.
Цього року за завданням губернатора Олександра Вілкула за новою безшумною європейською технологією буде перевлаштовано ще 740 м трамвайних колій та за класичною технологією – 480 м. Також будуть перевлаштовані існуючі мережі водо-, тепло-, газо-, електропостачання, водовідведення та зв’язку, реконструйовано контактну мережу трамвая та тролейбуса, а також освітлення проїжджої частини та тротуару. Загальна вартість реконструкції цього об’єкту – близько 18 млн грн, які за сприяння Олександра Вілкула виділені з державного та місцевого бюджетів. 
«В 2012 році завдяки підтримці й сприянню губернатора Олександра Вілкула на ремонт доріг у Кривому Розі з бюджетів усіх рівнів та від провідних підприємств міста передбачено 120,5 млн грн. Це вдвічі більше ніж минулого року та майже у 5 разів більше, ніж в 2010 році. За ці кошти 2012 року передбачено відремонтувати понад 400 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття.  Це на 100 тисяч квадратних метрів більше, ніж торік і втричі більше, як у 2010 році. Тож щороку за підтримки губернатора обсяги та якість ремонту доріг зростають, як у Кривому Розі, так і в цілому по області. А це один з головних показників соціально-економічного розвитку Кривбасу і всієї Дніпропетровщини. При таких темпах Олександр Вілкул поставив завдання, аби вже за кілька років дороги високої якості стали візитною карткою Дніпропетровщини», - сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний. 
Загалом в рамках проекту Олександра Вілкула «Місто без околиць» у 2008 році проведена комплексна реконструкція житлового масиву Даманський. Цей проект по комплексній реконструкції житлових масивів став першим на території Дніпропетровської області, який реалізовано в рамках соціального партнерства. Було замінено асфальтове покриття на дорогах і тротуарах, побудовані сучасні дитячі та спортивні майданчики, виконано художнє оформлення фасадів будівель, створені зони відпочинку, побудований і відкритий світлодинамічний фонтан, вулиці прикрасило унікальне LED-підсвічування. 
У 2009 році біля однієї з центральних площ Жовтневого району створено сквер з першим на той момент в Дніпропетровській області світломузичним фонтаном. 
У 2010-2011роках проводилася комплексна реконструкція вулиці Мусоргського та прилеглих територій. Було замінено асфальтове покриття на дорогах і тротуарах, уздовж доріг встановлено огорожу, розбитий затишний сквер, збудовані дитячі і спортивні майданчики, включаючи майданчик для занять екстремальними видами спорту, виконано художнє оформлення фасадів будівель, створені зони відпочинку, вздовж всієї вулиці було встановлено ​​LED-підсвічування. 
У 2011 році  створені найбільші в світі Квітковий годинник. Кошти на будівництво були виділені Інгулецьким гірничо-збагачувальним комбінатом. Поруч із квітковим годинником був відкритий унікальний комплекс світломузичних фонтанів - один з найбільших в Україні. 
Завершена перша черга комплексної реконструкції проспекту Південний. Вартість робіт склала 25,6 млн. грн. з яких 10,2 млн.грн виділив Південний гірничо-збагачувальний комбінат.
Цього року будуть реалізовані такі проекти як друга черга реконструкції проспекту Південний, відкриття першого в Україну інтерактивного музею міста, реконструкція доріг міста тощо. 
Категория: Область | Просмотров: 734 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar