Покров Четверг 16.05.24, 23:30
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 27 » Віктор Бутківський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)
15:06
Віктор Бутківський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)
За підтримки депутата Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Віктора Бутківського Амур-Нижньодніпровська підстанція обласного комунального закладу «Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги» отримала 3 нових автомобілі «швидкої» марки «Пежо»
В рамках губернаторської стратегії «Регіон – лідер» з метою підвищення якості та доступності медичної допомоги депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Віктор Бутківський вручив Амур-Нижньодніпровській підстанції обласного комунального закладу «Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги» 3 нових автомобілі «швидкої» марки «Пежо». 
Діяльність депутата Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Віктора Бутківського спрямована на підвищення якості життя жителів Дніпропетровщини. Одним з ключових напрямків в цьому завданні є покращення стану сучасної медицини, а саме оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів області. За підтримки Віктора Бутківського для підстанції швидкої медичної допомоги Амур-Нижньодніпровського району було придбано 3 сучасних автомобілі «швидкої».
«Я, як народний обранець, не можу знаходитися осторонь важливих питань у розвитку медицини. Для того, щоб жителі Дніпропетровщини отримували медичні послуги найвищого рівня, сьогодні особлива увага приділяється саме матеріально-технічному оснащенню лікувальних закладів. Тому придбання трьох сучасних автомобілів «швидкої» для підстанції швидкої медичної допомоги Амур-Нижньодніпровського району – не останній внесок у розвиток нашої медицини, зроблений під моїм особистим контролем», -  сказав депутат Дніпропетровської обласної ради Віктор Бутківський.
Медичні працівники Дніпропетровської станції швидкої медичної допомоги високо оцінили якість оснащення автомобілів «швидкої» та подякували депутату за вагомий внесок у забезпечення станції сучасною технікою.
«Від імені всіх працівників Дніпропетровської станції швидкої медичної допомоги, хочу виразити подяку Віктору Бутківському за нові карети «швидкої», які за його підтримки були передані нашій станції. Ця підтримка для нас дуже важлива. Завдяки обладнанню, яким оснащенні ці автомобілі, ми зможемо надавати медичну допомогу жителям Дніпропетровщини більш оперативно», - сказав виконуючий обов’язки головного лікаря Дніпропетровської станції швидкої медичної допомоги Олександр Нестеренко.
До складу Дніпропетровської станції швидкої медичної допомоги входять 6 підстанцій: Жовтнева, Центральна, Спеціалізована, Амур-Нижньодніпровська, Ленінська, Індустріальна. Станція обслуговує населення м. Дніпропетровськ, Солонянського,  Синельниківського та Дніпропетровського районів. На станції працюють 80 цілодобових бригад, 67 – по місту, 13 – у сільській місцевості. За                І півріччя 2012 р. здійснено 124 428 виїздів, кількість осіб яким надана медична допомога – 118 239.
На станції введено в дію систему супутникової навігації, всі автомобілі обладнано GPS-навігаторами, у диспетчерській встановлено комп’ютери, за допомогою яких простежується рух бригад швидкої допомоги, встановлено комп’ютер для отримання викликів у вигляді sms-повідомлень від хворих з вадами слуху та мови, всі бригади ШМД оснащено мобільними телефонами. 
Довідка: 
Завдяки фінансуванню з обласного бюджету із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик  приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта (раніше, приміром, «швидка», яка знаходилася у Дніпропетровську не могла виїхати на виклик у Дніпропетровський район). 
За підтримки губернатора Олександра Вілкула у 2011 році було закуплено 13 автомобілів швидкої допомоги, у 2012 році автопарк області поповниться ще 76 автомобілями «швидкої» марок «Пежо» і «Форд». 
Крім того, у 2010 – 2012 роках за кошти обласного бюджету для Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені 3 сучасні реанімобілі (в тому числі – 1 неонатологічний), які ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.  
Протягом останніх двох років на Дніпропетровщині додатково створено 20 бригад швидкої допомоги, відбулося збільшення місць базування бригад з 90 до 136, автомобілі «швидкої» дооснащені медичним обладнанням на загальну суму 2,9 млн. грн. Крім того, у 2012 році фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги збільшено із 3 грн до 25 грн, що дало змогу на 100% забезпечити необхідними медичними препаратами пацієнтів  при наданні екстреної медичної допомоги.
В постійному режимі здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстремальної медицини та медицини катастроф. На сьогодні підготовлено 100% лікарів (471 лікар) та 53% фельдшерів (803).
Крім того, на виконання Національного проекту «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги. Створення єдиної регіональної диспетчерської дозволить передавати виклики бригадам «швидкої» без участі диспетчерів підстанцій та відділень швидкої допомоги.

Віктор Бутківський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)

Віктор Бутківський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)
Категория: Область | Просмотров: 1366 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar