Покров Понедельник 20.05.24, 20:51
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 25 » Володимир Семенюк: «Із 26 червня 2012 року «Укрпошта» розпочне в Дніпропетровській області доставку безкоштовних телетюнерів за заявками
16:20
Володимир Семенюк: «Із 26 червня 2012 року «Укрпошта» розпочне в Дніпропетровській області доставку безкоштовних телетюнерів за заявками
Володимир Семенюк: «Із 26 червня 2012 року «Укрпошта» розпочне в Дніпропетровській області доставку безкоштовних телетюнерів за заявками Із 26 червня 2012 року «Укрпошта» розпочне в Дніпропетровській області доставку безкоштовних телетюнерів - пристроїв, які забезпечують прийом цифрового телевізійного сигналу, – на адреси громадян пільгових категорій. Наразі на отримання безкоштовного телетюнера в регіоні вже подали заяви більше 95 тис осіб. Про це повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення Володимир Семенюк.

Для роз’яснення громадянам способу підключення телетюнерів та приймання програм цифрового ефірного телебачення Державний комітет телебачення та радіомовлення України розробив покрокову Інструкцію з підключення телетюнера. Така Інструкція розміщена на інформаційних дошках в управліннях праці та соціального захисту населення, поштових відділеннях та інших установах міст та районів області.
Нагадаємо, що прийом заяв від пільгових категорій громадян на безкоштовне отримання телетюнера триває до 1 липня 2012 року. Для цього громадяни мають подати відповідну заяву до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення. 
Відповідно до Постанови КМУ безкоштовно можуть отримати телетюнер: 

інваліди першої та другої групи (в тому числі інваліди війни цих груп); інваліди війни третьої групи; 
особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному забезпеченні; 
особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; 
особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років. 
«В Україні вже побудована і на повну потужність працює телемережа наземного цифрового ефірного мовлення. Для прийому цього сигналу необхідно між антеною і телевізором підключити телетюнер. Цей пристрій дозволить через звичайну антену дивитися безкоштовно 32 українських телеканали, в тому числі регіональні, у високій цифровій якості зображення і звуку. У рамках Постанови Кабінету Міністрів України безкоштовними телетюнерами будуть забезпечені громадяни пільгових категорій. Наразі в області вже подали заяви на отримання пристрою більше 95 тис осіб. Із 26 червня 2012 року «Укрпошта» розпочне доставку безкоштовних телетюнерів на адреси громадян пільгових категорій, які надали заяви. За завданням губернатора Олександра Вілкула в області соціальними службами проводиться роз’яснювальна робота серед населення, щоб кожен, міг користуватися послугами якісного телебачення. В регіоні створені мобільні групи, які адресно працюють з родинами соціально незахищених громадян», - сказав Володимир Семенюк.
Довідка:
Вся необхідна інформація стосовно забезпечення громадян телетюнерами розміщена на веб-сайті Держкомтелерадіо України www.comin.kmu.gov.ua. Також працює «гаряча» телефонна лінія (044) 239 61 09. 
Інструкція з підключення телетюнера
Для прийому цифрового сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити телетюнер:
- кабель від антени під’єднати до відповідного роз’єму на телетюнері;
- телетюнер за допомогою потрійного кабелю з трьома роз’ємами різних кольорів, підключити до роз’ємів відповідних кольорів телевізора.
Увімкнути у розетку кабелі живлення телевізора телетюнера. Натиснути на пультах дистанційного керування телевізора та телетюнера кнопки вмикання цих пристроїв (можуть бути позначені символом
На екрані телевізора за кілька секунд з’явиться меню «Майстер налаштування». Використовуючи ПУЛЬТ ТЕЛЕТЮНЕРА, здійсніть послідовно необхідні налаштування, визначені у меню.
Мова меню: використовуйте кнопки 
Країна: використовуючи кнопки 
Режим екрану: використовуючи кнопки 
Живлення антени: використовуйте кнопкиВкл.) та натисніть кнопку ОК для підтвердження вибору.
Виберіть у меню «Майстер налаштування» пункт Далі та натисніть кнопку ОКдля підтвердження вибору.
У меню "Налаштування антени” виберіть пункт Пошук та натисніть кнопку ОКдля підтвердження вибору.
Телетюнер почне пошук каналів, на екрані буде відображатися інформація про знайдені канали. Як тільки пошук каналів буде завершено, телевізор включиться на каналі, що знаходиться першим у списку каналів.
 
Приємного перегляду програм цифрового телебачення!
 
Категория: Область | Просмотров: 739 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar