Покров Четверг 16.05.24, 13:53
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 31 » За 7 місяців 2012 року на Дніпропетровщині вдвічі зменшилася кількість загиблих на воді
21:04
За 7 місяців 2012 року на Дніпропетровщині вдвічі зменшилася кількість загиблих на воді
За 7 місяців 2012 року на Дніпропетровщині вдвічі зменшилася кількість загиблих на водіЗавдяки системній профілактичній роботі зі зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій на водоймах регіону, яка проводиться обласною владою за завданням губернатора Олександра Вілкула, за 7 місяців 2012 року вдвічі зменшилась кількість загиблих на воді у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
На водних об’єктах України за 7 місяців 2012 року на 20% зменшилася кількість загиблих на воді порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому в Дніпропетровській області кількість загиблих на воді за 7 місяців 2012 року порівняно з аналогічним періодом 2011 року зменшилася на 49% - тобто вдвічі. Такого позитивного результату досягнуто завдяки системній роботі обласної влади щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на воді. Таке завдання поставив губернатор області Олександр Вілкул. Це питання перебуває на його особистому й жорсткому контролі.
Наразі на пляжах Дніпропетровської області працюють 15 аварійно-рятувальних служб. Протягом купального сезону серед населення області ведеться широка роз’яснювальна робота щодо правил безпечного відпочинку на воді. На території області в місцях масового відпочинку встановлено близько 50 бігбордів, попереджувальних знаків, тощо. З початку весняно-літнього сезону ведеться широке інформування населення через ЗМІ.
Також в рамках системної роботи щодо зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій на водоймах регіону Головне управління Держтехногенбезпеки у Дніпропетровській області організувало проведення перевірок місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Під час них досліджують стан дотримання вимог законодавства у місцях масового відпочинку на воді, на водних об’єктах, базах. Це стоянки маломірних плавзасобів, пляжі, розважальні, оздоровчі і лікувальні заклади біля води, у тому числі дитячі. Перевірки проводяться 1 та 15 числа кожного місяця, починаючи з 15 травня.  Остання запланована на 15 вересня 2012 року. 
Довідка. На території Дніпропетровської області експлуатується 23 пляжі для масового відпочинку людей на воді, з яких 13 пляжів загального користування і 10 – на території позаміських закладів оздоровлення дітей.  
Категория: Область | Просмотров: 686 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar