Покров Понедельник 20.05.24, 19:49
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 25 » За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов відкрив новий молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський»
12:26
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов відкрив новий молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський»
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов відкрив новий молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський»У рамках державної програми розвитку молочного скотарства за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов відкрив новий молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський» у селі Чумаки Дніпропетровського району. Підприємство розраховане на 1,5 тис корів, 1,8 тис молодняку та виготовлятиме при повній потужності близько 48 тонн молока на добу. 

Молочно-виробничий комплекс складається з 4 ферм для нетелів та 3 ферм для дійних корів. Молочні ферми споруджені за сучасними технологіями, які забезпечать високу ефективність виробництва якісної продукції. Зокрема, комплексом передбачено врегулювання мікроклімату в корівниках із захистом від сильних морозів та спеки, вільні умови утримання тварин та вільний доступ до води, систему автоматичного доїння, яка оснащена електронними пультами управління кожного доїльного місця.
Для забезпечення автоматизованої системи управління стадом передбачено використання вушних бирок з електронним чипом, що дозволяє здійснювати он-лайн контроль та облік надоїв, а також визначати фізичний стан кожної корови, здійснювати облік продуктивності та хвороб.
На ферму завезені корови швіцької породи, яка виведена в Швейцарії чистопородним розведенням. Вона розповсюджена в країнах Європи, Азії, Америки й Африки. Для забезпечення високої продуктивності у надоях молока цій породі цілком підходять кліматичні умови Дніпропетровської області. Тож у рамках даного проекту буде налагоджено розведення цієї швіцької породи у нашому регіоні. 
Підприємство розраховане на 1,5 тис корів та 1,8 тис молодняку. Наразі на підприємстві налічується 500 нетелів, які вже у серпні дадуть перший надій. До кінця року заплановано придбати ще 1,5 тисячі нетелів, що дозволить отримувати до 48 тонн молока на добу, тобто понад 18,5 кг молока на одну дійну корову. Вартість проекту будівництва складає 80 млн грн. Вартість 2 тис нетелів складає близько 56 млн грн.
«Президент України Віктор Федорович Янукович поставив завдання забезпечити українців якісною молочною продукцією. Тому особливу увагу обласна влада під керівництвом Олександра Вілкула приділяє розвитку сільського господарства, зокрема розвитку молочного скотарства. Виробництво молока в області здійснюється як на великотоварних фермах, так і в приватному секторі. У рамках регіональної програми розвитку молочного скотарства минулого року фермерські господарства області отримали 2 молоковози, цього року буде придбано ще 12 охолоджувачів молока та доїльне обладнання. На Дніпропетровщині діє державна програма щодо здешевлення кредитів на будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів і ферм, придбання племінного поголів'я та доїльного обладнання. Минулого року фермерські господарства області отримали компенсацію у розмірі майже 31 млн грн. У рамках державної програми передбачене часткове відшкодування вартості нетелів фермерам у розмірі 7 тис грн за тварину. Молочно-виробничий комплекс, який ми відкрили сьогодні, - це результат плідної співпраці влади та бізнесу, це якісні продукти харчування, це здоров’я наших дітей», - сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов.
«Буквально за рік ми створили новий унікальний молочно-виробничий комплекс на базі фермерського господарства, яке діяло у 1980-90-х роках. Наразі реконструйовано 4 існуючих та збудовано 3 нових корівники, а також доїльне відділення. Все це стало можливим завдяки підтримці губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та налагодженій ним зручній системі видачі підприємцям області дозвільних документів. Ми швидко та зручно оформили всі необхідні документи на проект та розпочали будівництво. Губернатор тримав руку на пульсі. І ми відкриваємо ферму вже за рік від початку будівництва. У 2013 році на базі комплексу ми плануємо створити ще молзавод та м’ясокомбінат», - сказав Анатолій Клименко, керівник та засновник молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський».
Таким чином на Дніпропетровщині в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону створюються сучасні агропромислові виробництва з глибоким ступенем переробки сільськогосподарської продукції. А це дозволить забезпечити натуральними та якісними продуктами харчування власного виробництва жителів області та України.
На базі комплексу також буде створена міжнародна школа молочного тваринництва, де зможуть навчатися та проходити стажування студенти Дніпропетровського національного аграрного університету.
«Під керівництвом Олександра Вілкула обласна влада об’єднує можливості бізнесу та потреби навчальних закладів у сучасному практичному навчанні. Це дає можливість випускникам отримувати знання відповідно до потреб ринку, що забезпечить їх працевлаштування після закінчення ВНЗ. Відповідно, високий рівень кваліфікації молодих спеціалістів підвищить ефективність роботи сільськогосподарських підприємств», - сказав Андрій Муксімов.
Довідка:
У рамках розвитку молочних кооперативів сільські громади Дніпропетровщини отримують племінних нетелей і обладнання. Наразі члени сільськогосподарських кооперативів вже отримали 59 нетелів, ще 6 будуть вручені в найближчі час. 
За підтримки міжнародних організацій (фонд Хайфер - фундація «Добробут громад») в області в минулому році створено 3 ферми сімейного типу (вартість однієї ферми 32 тис євро) по 10 голів (Покровський, Апостолівський і Новомосковський район) і будується ще 3 ферми. Важливо, що при створенні ферми селяни можуть взяти кредит під 3% річних з відстрочкою платежу на 5 років (в Укрсоцбанку за програмою Канадського уряду).
На території області працює 7 молокопереробних підприємств, які щодоби в середньому переробляють 600 тонн молочної сировини.
 Середня закупівельна ціна на молоко в Дніпропетровській області становить 3,21 грн / л, у тому числі в агроформуваннях - 3,67 грн / л (з урахуванням держдотації 70-80 коп), в господарствах населення - 2,75 грн / л (з урахуванням держдотації 50-60 коп).
З метою стабілізації цінової ситуації на ринку молока 6 березня цього року підписано Меморандум про узгодження дій між Дніпропетровською облдержадміністрацією та молокопереробними підприємствами області підписали 7 провідних молокопереробних підприємств - ВАТ "Комбінат" Придніпровський ", ПАТ" Криворізький міськмолзавод № 1 ", ДП" Агролайт ", КП" Магдалинівський маслозавод ", ТОВ" Молочний дім ", ТОВ "Молагробізнес", ТОВ "Інтермол".
Категория: Область | Просмотров: 1003 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar