Покров Понедельник 20.05.24, 23:31
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 25 » За завданням губернатора Олександра Вілкула розроблено механізм сприяння участі жителів Дніпропетровщині у Програмі «Доступне житло»
16:24
За завданням губернатора Олександра Вілкула розроблено механізм сприяння участі жителів Дніпропетровщині у Програмі «Доступне житло»
За завданням губернатора Олександра Вілкула розроблено механізм сприяння участі жителів Дніпропетровщині у Програмі «Доступне житло»За завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розроблено механізм сприяння участі жителів Дніпропетровщині в Програмі іпотечного кредитування «Доступне житло», яка впроваджується в Україні в рамках  Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. На сайті облдержадміністрації (див. спеціальний банер «Соціальна ініціатива Президента України «Доступне житло») жителі Дніпропетровщини можуть отримати вичерпну інформацію про умови участі в Програмі іпотечного кредитування та про квартири (об’єкти кредитування).
Допомогу в оформленні документів та відповідні консультації жителі регіону можуть отримати в дозвільних центрах всіх міст та районів та у Дніпропетровському регіональному відділенні Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, де за завданням губернатора Олександра Вілкула створені спеціальні консультаційні пункти щодо участі в програмі іпотечного кредитування в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. 
Консультанти в дозвільних центрах розкажуть також про об`єкти, в яких можна узяти в кредит квартири за Програмою іпотечного кредитування, зроблять попередні розрахунки відповідно до ваших доходів та вартості обраної квартири, зв’яжуть вас із забудовником і організують огляд вашої майбутньої квартири  та супроводжуватимуть увесь процес до оформлення кредитної угоди в банку. Наразі до консультантів вже звернулись 3 600 жителів регіону.
Роз’яснювальну роботу за завданням Олександра Вілкула фахівці облдержадміністрації проводять також у трудових колективах.
Соціальна Ініціатива Президента України передбачає часткову компенсацію ставки за іпотечними кредитами на придбання житла та дає змогу громадянам втілити свою мрію – отримати власне житло. Держава створює можливості для громадян придбати житло у кредит, сплачуючи лише 3% річних (максимальна ставка кредиту - 16%, держава компенсує – 13%,  громадянин сплачує  лише 3% ). Строк кредитування – до 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору; 
За роки незалежності України з боку держави вперше передбачено реальну допомогу громадянам в отриманні дешевих кредитів для придбання житла. Для нашої області передбачено майже 72,9 млн грн коштів на часткову компенсацію відсотків за іпотечними кредитами жителів регіону. Це дасть змогу кільком тисячам людей скористатися допомогою держави для поліпшення житлових умов. 
Довідка: Адреси дозвільних центрів міст та районів області дивіться також на сайті  http://www.openpower.dp.gov.ua  в рубриці «суб`єктам господарювання».
Категория: Область | Просмотров: 642 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar