Покров Четверг 16.05.24, 07:03
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 23 » Завдяки впровадженню новітніх технологій в кардіохірургії Дніпропетровщина має найвищий показник з імплантування електрокардіостимуляторів
13:52
Завдяки впровадженню новітніх технологій в кардіохірургії Дніпропетровщина має найвищий показник з імплантування електрокардіостимуляторів
У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань», що націлена на покращення здоров`я серця у жителів Дніпропетровщини.
На Дніпропетровщині створена комплексна система з надання медичної допомоги особам з серцево-судинними захворюваннями. У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найновітніші унікальні методики лікування пацієнтів з вадами серця. Крім того, тут на сучасному обладнані працюють висококваліфіковані спеціалісти, які проходили стажування у провідних клініках світу. 
Спеціалістами центру постійно розробляються власні напрацювання та методики лікування хвороб серця. Тому, щорічно тут проходять стажування лікарі не тільки з різних областей України, а й доктори з європейських країн.
Наразі в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань». Мета програми – зниження у населення рівню захворюваності гіпертонічною хворобою, ішемічною хворобою серця, порушеннями мозкового кровообігу та зниження рівню інвалідізації та смертності  від серцевої патології.
«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула для жителів нашого регіону з серцево-судинними захворюваннями в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань». В рамках програми за кошти обласного бюджету центр отримує найсучасніше обладнання та  витратні матеріали для операцій. Завдяки впровадженню цієї програми та багатому досвіду спеціалістів обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії ми маємо все необхідне для того, щоб рятувати життя і дорослим, і дітям Дніпропетровщини», - сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії оснащений найсучаснішим обладнанням американських, японських, німецьких та австрійських фірм. 
«За підтримки обласної влади та безпосередньо губернатора Олександра Вілкула у березні цього року в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії було встановлено новітню ангіографічну установку. Такий апарат – новий етап у розвитку кардіодіагностики. Завдяки цій установці ми маємо можливість проводити найточніші обстеження серця та його судин. Крім того, ангіографічна установка дозволяє усувати вади серця та проводити імплантацію менш травматичним способом – без розрізу грудної клітини», - сказав директор Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Юрій Григоренко.
У 2012 році в рамках обласної програми «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань» за кошти обласного бюджету планується придбати ехокардіограф експертного класу, що дозволить робити найточніше ультразвукове дослідження серця.
Завдяки потужній матеріальній базі закладу та багатому досвіду висококваліфікованих спеціалістів в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії як дорослі, так і діти з серцево-судинними захворюваннями отримують повний спектр медичних послуг  найвищого рівня.
Протягом року тут проводяться понад 3000 операцій, в тому числі і операції на відкритому серці: протезування клапанів, аорто-коронарне шунтування, імплантація кардіостимуляторів, стентування коронарних судин, електрофізіологічні втручання тощо.
Дітям, в тому числі і новонародженим, з вродженою патологією серця у відділені дитячої кардіохірургії роблять радикальну корекцію пороків серця. Це процедура, яка потребує найвищої майстерності лікарів та сучасного                обладнання – спеціалісти центру оперують дітей протягом одного місяця після народження, а у деяких випадках і в перші години життя. У 2012 році 182 дитини отримали можливість жити завдяки таким операціям. Крім того, тут проводять операції і новонародженим з вадами серця, які народилися передчасно. В цьому році було прооперовано 8 таких дітей. Дніпропетровщина стала четвертим регіоном в Україні після Донецької, Одеської та Київської областей, де проводяться подібні операції.
За 2010-2011 роки кількість проведених операцій для дітей з вродженими вадами серця збільшилась майже в 5 разів, що значно зменшило потребу в направленні дітей у Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії  міста Києва.
В обласному центрі кардіології та кардіохірургії активно впроваджуються нові високотехнологічні методи діагностики та лікування вад серця. Завдяки передовим технологіям кардіохірурги центру щорічно проводять більш ніж                 300 операцій на серці, що зупинилося. Такі операції є операціями найвищої категорії складності у кардіохірургії.
Крім того, у Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії для осіб з серцево-судинними захворюваннями проводиться імплантація спеціальних пристроїв, що регулюють ритм серця – електрокардіостимуляторів та коронарних стентів. 
Близько 600 операцій на рік з імплантування електрокардіостимуляторів проводиться спеціалістами Дніпропетровського центру. Це найвищий показник в Україні. Операції з встановлення пацієнтам коронарних стентів проводяться близько 400 разів на рік. Всі витратні матеріали для цих операцій закуповуються за кошти обласного бюджету.
Довідка: Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії складається з 2 консультативних та 6 діагностичних відділень, стаціонару на 115 ліжок, що включає відділення інтервенційної кардіології (спеціалізується на лікуванні хворих з нестабільною стенокардією та гострим інфарктом міокарду; за півтора роки існування відділення інтервенційної кардіології, госпітальну летальність при гострому інфаркті міокарда вдалось зменшити в 4 рази), кардіологічне відділення, відділення кардіохірургії, відділення дитячої кардіохірургії, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, два блоки інтенсивної терапії.
В центрі працюють 122 лікарі та 180 середніх медичних працівників.
Щодня центр відвідує 1150 пацієнтів.






Категория: Область | Просмотров: 896 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar