Покров Воскресенье 05.05.24, 11:51
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 20 » Іван Ступак: «Змагання юних інспекторів руху – важливий елемент виховної роботи серед школярів щодо дотримання правил дорожнього руху»
16:06
Іван Ступак: «Змагання юних інспекторів руху – важливий елемент виховної роботи серед школярів щодо дотримання правил дорожнього руху»
/ODA-2012-II/yuni_inspectory.jpgЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак відкрив змагання юних інспекторів руху в Дніпропетровську. 
«Губернатор Олександр Вілкул поставив чітке завдання – убезпечити ділянки автодоріг поблизу дитячих садочків та шкіл в усіх районах області з метою недопущення дорожньо-транспортних пригод з участю дітей. На виконання цього завдання лише за минулий рік в містах та районах області насамперед біля навчальних закладів було встановлено 402 пішохідні переходи, встановлено 255 додаткових дорожніх знаків та 90 додаткових пристроїв примусового зниження швидкості. Важливим напрямком роботи обласної влади з підвищення культури і безпеки дорожнього руху в регіоні є просвітницька робота серед населення. Насамперед – серед наших юних громадян. І ця робота проходить як у рамках тематичних виховних годин у садочках і школах, так і у форматі таких добровільних об'єднань учнівської молоді регіону як Юні інспектори дорожнього руху. Вони популяризують правила дорожнього руху серед своїх ровесників та молодших школярів, а часто – і дорослих учасників руху, особливо тих, які нерідко легковажать правилами дорожнього руху», – сказав Іван Ступак. 
Змагання пройшли у Дніпропетровському палаці дітей та юнацтва. У них взяли участь команди юних інспекторів руху середніх загальноосвітніх шкіл (СЗШ) обласного центру, які перемогли в районних конкурсах-змаганнях. Зокрема це команди СЗШ №115 (АНД район), СЗШ №52 (Бабушкінський район), СЗШ №140 (Жовтневий район), СЗШ №118 (Індустріальний район), СЗШ № 75 (Кіровський район), СЗШ №6 (Красногвардійський район), СЗШ № 141 (Ленінський район), СЗШ № 39 (Самарський район). Змагання проходить за чотирма тематичними напрямками: конкурс на краще знання правил дорожнього руху, конкурс юних регулювальників, велоестафета та конкурс агітбригад. Команда-переможець конкурсу вийде до обласного фіналу змагань, які пройдуть 11 травня в Дніпропетровську, переможці якого влітку поїдуть на Всеукраїнський зліт юних інспекторів руху, що пройде у Міжнародному дитячому центрі «Артек» у Криму. 
ДОВІДКА
Загони юних інспекторів руху виникли в 70-ті роки минулого століття як добровільні об’єднання школярів. Мета об'єднання – широке залучення учнівської молоді до популяризації безпечної поведінки на вулицях і дорогах серед дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Категория: Область | Просмотров: 678 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar