Покров Пятница 17.05.24, 12:28
Сайт
Главная » 2013 » Апрель » 25
Президент України Віктор Янукович привітав організаторів та учасників Міжнародної конференції Асамблеї європейських регіонівНа Дніпропетровщині проходить перше виїзне засідання в Україні Асамблеї європейських регіонів (АЄР). Основні заходи проходять у «Європейському містечку», яке спеціально для цього зведено у Дніпропетровську на площі між облдержадміністрацією та обласною радою. 
Участь у роботі конференції беруть участь близько 200 делегатів. Серед них - представники регіонів європейських держав, дипломатичних установ, депутати Європарламенту, керівники регіонів України.

Олександр Вілкул відкрив у Новомосковську десятиповерховий будинок, збудований за державної підтримкиУряд створює можливості для громадян отримати доступне житло. Сьогодні Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відкрив новий будинок в Новомосковську Дніпропетровської області, побудований в рамках державних програм доступного житла, здешевлення іпотечних кредитів та молодіжного кредитування.

На Дніпропетровщині здано в експлуатацію перший у цьому році будинок за програмою «Доступне житло»Перший цього року будинок, збудований на Дніпропетровщині в рамках Соціальної Ініціативи Президента України «Доступне житло», відкрито в Новомосковську. За програмою здешевлення іпотечного кредитування кватири придбали 36 сімей-новоселів. Загалом цього року на таких умовах матимуть змогу придбати квартири близько 300 сімей у 10-ти будинках. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Олександр Вілкул відкрив дитячий садочок в селищі Черкаське Дніпропетровської області для дітей із військового містечка«Всі діти мають бути забезпечені місцями в дошкільних навчальних закладах. Для цього Урядом відкриваються нові садочки, у навчання впроваджуються сучасні інноваційні технології. Усі дитсадки, як це вже зроблено в Дніпропетровській області, мають отримати свій сайт з можливістю 3D екскурсій закладом та реєстрації в навчальному закладі через мережу Інтернет», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час відкриття дитячого садочку «Червона Калина» у селищі Черкаське Дніпропетровської області

Цього року на Дніпропетровщині буде створено ще близько 2,5 тис місць для дошкільної освіти дітей (фото)Забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти – один з основних акцентів нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича. Для досягнення цієї мети на Дніпропетровщині розширюється мережа навчальних закладів для дошкільнят. У 2013 році в регіоні вже відкрито 3 навчально-вихованих комплекси «школа-садок» та 3 дитячі садки. До кінця року планується відкриття  ще 24 нових дитсадків.

Дмитро Колєсніков: «Досвід кожного регіону є невід’ємною складовою досвіду позитивних перетворень всієї держави»На Дніпропетровщині пройшло засідання Асоціації обласних та районних рад України, на якому обговорили Концепцію реформування місцевого самоврядування. Як зазначив, відкриваючи засідання, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, досягнення кожного регіону створюють загальну карту позитивних змін всієї України.

На Дніпропетровщині діє пілотний проект з регулювання цін на лікарські засоби для осіб із гіпертонічною хворобоюВже майже рік в Україні у рамках соціальних ініціатив Президента Віктора Федоровича Януковича діє пілотний проект з регулювання цін на лікарські засоби для осіб із гіпертонічною хворобою. Держава простягла руку допомоги тим українцям, для кого підвищений тиск щоденно є актуальною проблемою. На Дніпропетровщині це кожен четвертий мешканець області.