Покров Среда 15.05.24, 11:56
Сайт
Главная » 2022 » Декабрь » 26

Особливості визначення податкових зобов’язань у разі анулювання реєстрації платника ПДВ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон)  нагадує, якщо товари/послуги, необоротні активи, суми ПДВ по яких були включені до складу податкового кредиту, не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, такий платник податку в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати анулювання його реєстрації як платника ПДВ зобов'язаний визначити податкові зобов'язання по таких товарах/послугах, необоротних активах виходячи із звичайної ціни відповідних товарів/послуг чи необоротних активів, крім випадків анулювання реєстрації як платника ПДВ внаслідок реорганізації платника ПДВ шляхом приєднання, злиття, перетворення, поділу та виділення відповідно до закону.


Спрощена податкова декларація податку на додану вартість підлягає виключно камеральній спеціальній перевірці

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє, що згідно з п. 208 прим.1.11 ст. 208 прим.1 Податкового кодексу України Спрощена податкова декларація податку на додану вартість підлягає виключно камеральній спеціальній перевірці.


Понад 4,4 млрд грн плати за землю – внесок юридичних осіб до місцевих бюджетів Дніпропетровщини

У січні – листопаді 2022 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від юридичних осіб надійшло понад 4,4 млрд грн плати за землю. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєб у порівнянні з відповідним періодом 2021 року надходження збільшились на понад 569 млн гривень.