Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 19 » Через тиждень на Дніпропетровщині планують розпочати посівну компанію
15:26
Через тиждень на Дніпропетровщині планують розпочати посівну компанію
Через тиждень на Дніпропетровщині планують розпочати посівну компаніюЗа завданням губернатора Дмитра Колєснікова протягом березня цього року було проведено 4 кущові наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно – польових робіт в умовах цього року. Вони відбулися на території Нікопольського, Криворізького, Павлоградського та Новомосковського районів. У нарадах взяли участь представники всіх районів області. Це керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, представники наукових установ, а також органів влади – загалом близько 1,5 тис осіб.
Як зазначив в.о. директора департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Вадим Удовицький, проведення  таких нарад з сільськогосподарських питань безпосередньо на місцях дозволяє врахувати специфіку кожної з територій.
 «Практично кожен з районів нашої області має свої сільськогосподарські особливості. Отримати нові знання, поділитися досвідом, почути експертну думку щодо посіву та вирощування тієї чи іншої культури можна саме під час таких кущових нарад, на які збираються як представники сільськогосподарських підприємств, так і науковці», - підкреслив Вадим Удовицький. 
Також Вадим Удовицький наголосив, що у Дніпропетровській області весняно-польова кампанія забезпечена матеріальними ресурсами в достатній кількості. Це стосується обсягів закупленого насіння, мінеральних добрив, дизельного палива. Також до початку посівної компанії на 100% готова сільськогосподарська техніка - трактори, культиватори, сівалки та ін.
В області вже зроблені перші пробні посіви – це 39 га ячменя. За температури не менше +5 градусів, орієнтовно 26-27 березня, в області розпочнеться повноцінна посівна компанія. 

Категория: Область | Просмотров: 716 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar