Покров Пятница 17.05.24, 14:18
Сайт
Главная » 2013 » Март » 25 » Цього року на Дніпропетровщині буде відкрито 30 нових дитячих садків та 50 додаткових груп
17:21
Цього року на Дніпропетровщині буде відкрито 30 нових дитячих садків та 50 додаткових груп
Цього року на Дніпропетровщині буде відкрито 30 нових дитячих садків та 50 додаткових групЦього року на Дніпропетровщині буде відкрито 30 нових дитячих садків та 50 додаткових груп, що дозволить створити 2390 додаткових місць для дошкільної освіти. Під час селектору, присвяченого реалізації соціальної ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України», голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков поставив завдання головам міст та районів Дніпропетровщини тримати на особистому контролі хід будівництва та реконструкції цих дошкільних закладів та забезпечити відкриття цих об’єктів чітко у відведений термін.

Наразі в Дніпропетровській області всі діти старшого дошкільного віку охоплені дошкільною освітою (100%). У регіоні за два з половиною роки вже відкрито 85 дошкільні навчальні заклади та понад 290 додаткових груп при діючих дитсадках. Це більше 9 тисяч нових місць. 
І робота продовжується – цього року в містах та районах області буде відкрито 30 нових дитячих садків та 50 додаткових груп. 
«Керівники територій повинні особисто контролювати хід будівництва, темпи та якість робіт», - сказав Дмитро Колєсніков.
Усі дитсадки області мають власні Інтернет-сайти з «3D-екскурсіями» та детальною інформацією про послуги. Дані про всі дошкільні заклади Дніпропетровщині розміщені на порталі освітнього Центру – http://dp.isuo.org/. Із 1 грудня в області впроваджена ще й регіональна електронна реєстрація дітей у дитсадки, завдяки якій батьки можуть записати свою дитину в дитсадок через Інтернет. Це можна зробити через сайт – http://dnz-reg.nz.ua/.
Наразі молоді батьки активно користуються послугами електронної реєстрації. Зокрема, вже зареєстровано майже 33,5 тис дітей. Зокрема, 24,5 тис дітей – на влаштування у дитячі садки цього року, 7,5 тис дітей – у наступному та 1,4 тис дітей – у 2015 році.
«Така система дозволяє вже сьогодні розуміти потребу у навчальних дошкільних закладах, проводити аналіз та правильно розставляти пріоритети при створенні додаткових груп та нових дитячих садків», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Категория: Область | Просмотров: 700 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar