Покров Воскресенье 28.04.24, 08:17
Сайт
Главная » 2012 » Май » 23 » Цього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голів
13:48
Цього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голів
Цього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голівЦього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голів. Це дозволить збільшити виробництво м’яса в живій вазі на 5 тис. тонн. Про це повідомив в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Удовицький під час обласної наради «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області».
«За обсягами виробництва м’яса Дніпропетровщина займає друге місце в Україні. І ця галузь в області активно розвивається. У січні-квітні 2012 року в області вироблено 96 тис тонн м’яса у живій вазі, що на 2,7 тис. тонн більше аналогічного періоду 2011 року»,  - сказав Вадим Удовицький. Він також додав: «У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом  для розвитку галузі свинарства на Дніпропетровщині впроваджуються інноваційні малозатратні технологію та залучаються інвестиції». 
Зокрема, в ПрАТ "Агро - Союз" розроблено інвестиційний проект «Інтегратор» вартістю 110 млн. євро, який розрахований на 360 тис. голів свиней. Ідея проекту полягає в організації вертикально-інтегрованої системи з виробництва та переробки високоякісної свинини. Також, в господарстві ведеться реконструкція свинокомплексу.
ТОВ "Деміс - Агро" реалізує інвестиційний проект вартістю 10 млн. євро, по створенню племінного репродуктора на 2,5 тис голів свиноматок. Комплекс розрахований на реалізацію 15 тис. голів племінних свинок та 43 тис. голів молодняку для відгодівлі на рік. 
У ТОВ "Фактор Д" ведеться реконструкція свинокомплексу вартістю 48 млн. євро на 2 тис. голів свиноматок. До кінця року комплекс буде укомплектований поголів’ям імпортної селекції.
Категория: Область | Просмотров: 618 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar