Покров Пятница 17.05.24, 10:16
Сайт
Главная » 2013 » Март » 19 » Дмитро Колєсніков поставив завдання активізувати реалізацію в області державного проекту щодо зниження цін на ліки для гіпертоніків
15:03
Дмитро Колєсніков поставив завдання активізувати реалізацію в області державного проекту щодо зниження цін на ліки для гіпертоніків
Дмитро Колєсніков поставив завдання активізувати реалізацію в області державного проекту щодо зниження цін на ліки для гіпертоніківНа Дніпропетровщині понад 750 тис людей стоять на обліку у лікаря через серцево-судинні захворювання. Завдяки реалізації в Україні пілотного проекту з регулювання цін на лікарські засоби для осіб із гіпертонічною хворобою вони мають можливість купувати препарати за зниженими цінами. Губернатор Дмитро Колєсніков під час селекторної наради з головами міст та райдержадміністрацій поставив завдання активізувати реалізацію в області цього проекту та розширити мережу аптек, які беруть участь у ньому.
Проблема гіпертонії наразі є дуже актуальною, адже лише у Дніпропетровській області на цю хворобу страждає близько чверті населення. 
«Саме тому держава протягла цим людям «руку допомоги», запровадивши пілотний проект з впровадження державного регулювання цін на лікарські препарати для них», - сказав губернатор.
Механізм роботи проекту такий: хворий на гіпертонію на прийомі у лікаря отримує рецепт на ліки. На підставі рецепту аптеки продають йому препарати нижче їх вартості (від 15% до 70% залежно від виробника), а різницю в ціні компенсує аптекам держава. 
 У цьому році на реалізацію проекту у Дніпропетровській області з держбюджету виділено близько 16 млн грн, з них вже отримано понад 2,5 млн грн.
«Реалізація цієї програми робить ліки доступнішими і спонукає пацієнтів не економити на своєму здоров’ї, а своєчасно розпочати лікування, - підкреслив Дмитро Колєсніков.
Також губернатор наголосив, що для зручності пацієнтів необхідно розширити мережу аптек, які беруть участь в програмі. «Чим більше аптек братимуть участь у проекті, тим простіше людям користуватися його перевагами. Отримавши рецепт, люди повинні мати змогу придбати ліки зі знижкою у аптеці, яка знаходиться поряд», - сказав Дмитро Колєсніков.
Як зазначив керівник області, на гарячу лінію з питаннями щодо реалізації державної програми телефонують мешканці області, найчастіше - міст Вільногірськ, Жовті Води, Орджонікідзе, а також Верхньодніпровського, Магдалинівського, Солонянського та Царичанського районів. Губернатор доручив посилити роботу щодо реалізації програми у цих містах та районах, звернувши особливу увагу на збільшення тут кількості аптек-учасників  проекту. 

Категория: Область | Просмотров: 631 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar