Покров Пятница 17.05.24, 11:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 25 » Дмитро Колєсніков: «В період ускладнення погодних умов на Дніпропетровщині були забезпечені нормальні умови на автошляхах»
18:23
Дмитро Колєсніков: «В період ускладнення погодних умов на Дніпропетровщині були забезпечені нормальні умови на автошляхах»
Дмитро Колєсніков: «В період ускладнення погодних умов на Дніпропетровщині були забезпечені нормальні умови на автошляхах»З 23 березня на території Дніпропетровської області спостерігалося погіршення погодних умов. Знаючи заздалегідь про можливі ускладнення погодних умов, після штормового попередження, за дорученням губернатора Дмитра Колєснікова, 23 березня було проведено позачергове засідання обласної комісій ТЕБ та НС.  В ході засідання комісії були прийняті всі необхідні попереджувальні рішення для забезпечення стійкого функціонування об'єктів життєзабезпечення області та організовано цілодобовий контроль і роботу оперативного штабу. Вжиті заходи дали можливість, в період основного удару ускладнення погодних умов, 24 березня та в ніч з 24 на 25 березня забезпечити нормальні умови життєдіяльності населення області, забезпечити нормальні експлуатаційні умови на автодорогах без затримок руху транспорту в населених пунктах і дорогами області.
Під час селекторної наради з керівниками міст та районів області голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков подякував за виконану роботу керівникам територій, підрозділам МНС, МВС, армії. 
Проте губернатор поставив завдання забезпечити підвищену готовність всіх служб на період можливого подальшого погіршення погодних умов; тримати розгорнутими і працюючими стаціонарні пункти обігріву; при необхідності бути готовими в найкоротші терміни розгорнути мобільні пункти обігріву; забезпечити належну роботу медичних закладів; забезпечити належну роботу об'єктів торгівлі та доставку продуктів харчування.
Як повідомляє управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на час негоди на Дніпропетровщині для розчистки автодоріг було задіяно більше 370 одиниць спецтехніки. Для розчистки тротуарів та пішохідних зон залучено близько 2 700 двірників. 
«Наслідки негоди не повинні відчути на собі жителі нашої області. Для їх ліквідації регіон має достатньо техніки. Я вимагаю від кожного керівника на місцях ефективних рішень, оперативності та високої організації роботи відповідальних служб», - сказав Дмитро Колєсніков. 
Для забезпечення правопорядку і регулювання дорожнього руху 23-24 березня 2013 року  на дорогах області було задіяно більше 4 тис осіб особового складу МВС (у тому числі 176 працівників ДАІ) та 537 одиниць техніки підрозділів МВС у Дніпропетровській області. Також в разі необхідності для ліквідації наслідків негоди підготовлені техніка МНС (тягачі, пересувні електростанції, автомобілі з бульдозерним обладнанням. 
Губернатор наголосив, що в області у звичайному режимі мають працювати всі об’єкти житлово-комунальної сфери, освітні та медичні заклади. Для оперативного реагування та надання необхідної допомоги місцевим органам влади цілодобово працює обласний штаб з питань проходження опалювального сезону. Для невідкладного усунення можливих аварійних ситуацій на об'єктах тепло-, водопостачання та житлового господарства в стан підвищеної готовності приведені оперативно-черговий персонал і 237 аварійно-відновлювальних бригад аварійних служб.
Нагадаємо, з 23 березня 2013 року на всій території області температура повітря знизилася до -5 -7 º C морозу. Спостерігалися опади у вигляді снігу, пориви вітру місцями сягали до 15 м / с. 
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів нараду з питань подолання наслідків стихійного лиха, що сталося 22-23 березня 2013 року. Олександр Вілкул очолює Оперативний штаб, що здійснює координацію дій центральних та місцевих органів виконавчої влади. В Україні для очистки доріг та територій від снігу, проведення оперативних ремонтних робіт протягом доби залучено більше 22 тис осіб та понад 400 одиниць спеціальної техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), близько 6000 одиниць техніки комунальної та дорожньої служб, більше 70 одиниць важкої армійської техніки, у тому числі і БТР-и та 22 снігоприбиральних поїзда.
Найбільша кількість від 2 до 10 мм випало в Харківській області; від 2 до 5 мм в Чернігівській, Луганській, Сумській, та на півночі Донецької області; від 1 до 2 мм – в Київській, Житомирській та Полтавській областях.
26-27 березня помірні опади у вигляді мокрого снігу з переходом на дощ очікуються на Півдні та Південному Заході України, в Криму очікується дощ.
«Сьогодні вже можна констатувати, що циклон покинув територію України і істотних опадів більше не очікується», - сказав Олександр Вілкул.
За інформацією Укравтодору станом на 7 год. 25 березня 2013 року забезпечено проїзд всіма автошляхами державного значення.
Завдяки залученню важкої, комунальної та дорожньої техніки забезпечено рух в обох напрямках на автошляхах Київ – Житомир, Київ – Харків та наділянці в районі м.Бровари на автодорозі Київ – Чернігів.
Транспортне сполучення по Вишківському, Яблунецькому, Латірському та Абранському гірських перевалах Закарпатської області та Ужоцькому і Орявському перевалах Львівської області здійснюється у звичайному режимі.
Вже відновлено електропостачання у 1036 населених пунктах, залишилось відновити у 161 населених пунктах (Київській – 3, Полтавській – 112, Сумській - 46). По всій території країни тривають роботи з розчистки електромереж від намерзання льоду.

Категория: Область | Просмотров: 720 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar