Покров Пятница 17.05.24, 14:18
Сайт
Главная » 2013 » Март » 1 » Дніпропетровщина отримала реальну можливість примножити свою славу регіону-лідера
23:43
Дніпропетровщина отримала реальну можливість примножити свою славу регіону-лідера
Дніпропетровщина отримала реальну можливість примножити свою славу регіону-лідераДмитро Колєсніков: «За останні 3 роки під керівництвом Президента України Віктора Януковича Дніпропетровщина отримала реальну можливість примножити свою славу регіону-лідера»

25 лютого виповнилося 3 роки як Україна та Дніпропетровщина розвиваються під керівництвом Президента України Віктора Януковича.  За цей час Дніпропетровщина отримала реальну можливість примножити свою славу регіону-лідера, промислового, культурного та освітнього центру. Про це сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час урочистого зібрання, присвяченого 81-й річниці від дня заснування Дніпропетровської області, яке пройшло у Дніпропетровському театрі опери та балету. 
В урочистостях взяли участь близько 150 видатних громадян регіону, які мають високі звання Героя України, Героя Радянського Союзу та звання Почесних жителів міст та районів області, почесні керівники, які очолювали регіон у минулі роки, більше 50 представників громадських та профспілкових організацій, керівники міст та районів області.
«Ряд Президентських реформ, спрямованих на розвиток країни та поліпшення життя українців, дав регіону нові перспективи і нові можливості. Тому сьогодні, зберігаючи своє велике минуле, наш регіон йде в ногу з часом, примножує свої лідерські позиції», - наголосив керівник області.
Високі досягнення регіону оцінені на найвищому державному рівні. Олександру Вілкулу, який очолював Дніпропетровщину ці роки, Президент України виказав високу довіру, призначивши його на посаду Віце-прем’єр-міністра України для поширення позитивного досвіду Дніпропетровщини на всю країну.
Дніпропетровщина стала першою в Україні, де реалізується Соціальна Ініціатива Президента Віктора Федоровича Януковича «Доступне житло». Зокрема, в Дніпропетровську на житловому масиві «Лівобережний-3» розпочато будівництво цілого мікрорайону житла за доступними цінами. У минулому році було здано в експлуатацію перший будинок на 63 квартири. І в цьому році роботи з будівництва тривають. Подібні проекти будуються в інших містах та районах області. 
Дніпропетровщина стала пілотною і в реформуванні системи охорони здоров'я. Завдяки підтримці Президента України Віктора Януковича та Уряду в області створена цілісна система перинатальної допомоги матерям-породіллям та новонародженим. Відкрито 2 сучасних перинатальні центри в Кривому Розі і Дніпропетровську. Завдяки створенню таких центрів стало можливим виходжування новонароджених вагою від 500 грамів, дозволило в два рази збільшити кількість здорових пологів, в рази знизити дитячу і материнську смертність.
На Дніпропетровщині створена ефективна система екстреної медичної допомоги. Тепер у 93% випадків швидка допомога доїжджає по місту за 10 хвилин, по населених пунктах - за 20 хвилин. Також в рамках модернізації охорони здоров'я на Дніпропетровщині ремонтуються амбулаторії, закуповується нове сучасне обладнання, готуються висококласні медичні кадри.
Відбуваються суттєві зміни у системі освіти. Відкриваються нові школи та дитсадки, створюються нові можливості для навчання та розвитку молоді. У 2012 році вперше за останні 10 років відкрито три нові сільські школи: у с.Піщанка Новомосковського району, с. Михайлівка Синельниківського району та в обласному дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я». У регіоні створено й інтенсивно розвивається єдиний освітньо-інформаційний простір, який об'єднав в єдину систему веб-ресурси усіх навчальних закладів області - більше 2-х тисяч сайтів. Це найпотужніший Інтернет-ресурс в освітній сфері серед регіонів України.
В рамках проекту «Родина для дитини» кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в інтернатах області скорочено більш ніж удвічі. Втричі збільшено штат працівників соціальних служб сім'ї, дітей та молоді, що дозволило значно посилити роботу з виявлення кризових сімей та їх підтримки з боку держави. 
Під керівництвом Президента України на Дніпропетровщині підвищуються соціальні стандарти життя, створюються нові робочі місця, підвищується рівень заробітної плати. Протягом останніх 3 років заборгованість із заробітної плати в області скорочено майже у 8 разів, створено близько 190 тисяч нових робочих місць та більше ніж на 18% збільшена середня заробітна плата.

Категория: Область | Просмотров: 751 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar