Покров Среда 27.11.24, 00:28
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 20 » Дніпропетровщина завершує збір ранніх зернових культур
15:29
Дніпропетровщина завершує збір ранніх зернових культур
Дніпропетровщина завершує збір ранніх зернових культур Станом на 19 липня 2012 року урожай ранніх зернових в регіоні вже зібрано на площі 577,5 тис га, (91,6%), намолочено 739 тис тонн. Зокрема, озимої пшениці зібрано на площі 303,5 тис га (94,7%), намолочено 433,4 тис тонн. 
Найбільший валовий збір зерна отримано у господарствах Покровського району –
78,8 тис. тонн,  Криничанського – 56,6 тис. тонн та Солонянського – 43 тис. тонн. 
 «Дніпропетровщина завершує збір ранніх зернових культур. Водночас в регіоні триває формування регіонального запасу продовольчого зерна. Цей запас влада формує заздалегідь, аби протягом 2012-2013 маркетингового року ціни на хліб в області були стабільними», - сказав губернатор Олександр Вілкул. 
У рамках обласної програми формування регіональних ресурсів продовольчого зерна  регіональний запас на Дніпропетровщині буде сформований у кількості 100 тис тонн зерна. 
Нагадаємо, 3 липня 2012 року губернатор Олександр Вілкул поставив завдання керівникам районів розпочати формування регіонального запасу продовольчого зерна. 
Наразі між сільгосптоваровиробниками області і комунальним підприємством "Регіональний стабілізаційний фонд”  Дніпропетровської обласної ради укладено договорів на поставку продовольчого зерна в кількості 28 тис 351 тонн, поставлено на елеватори – 
18 тис 427 тонн.
Губернатор підкреслив, що на Дніпропетровщині є достатні запаси минулорічного врожаю, які разом із сформованим резервом з нинішнього врожаю створять фонд зерна, якого вистачить протягом 2012-2013 маркетингового року.
Станом на 1 липня 2012 року на Дніпропетровщині задекларовано близько 690 тис тонн зерна (переважно – минулорічного врожаю), у т.ч. 277,3 тис тонн продовольчого, з нього для хлібопекарської промисловості - 246,3 тис тонн. Річна потреба області складає 
535 тис тонн зерна, у тому числі  250 тис тонн – для хлібопекарській промисловості, 285 тис тонн – для виробництва крупи, макаронних, кондитерських виробів, роздрібної торгівлі та громадського харчування. 
Категория: Область | Просмотров: 839 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar