Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 1 » Дніпропетровський досвід будівництва мікрорайонів доступного житла цього року буде поширено ще на 9 областей України
23:57
Дніпропетровський досвід будівництва мікрорайонів доступного житла цього року буде поширено ще на 9 областей України
Дніпропетровський досвід будівництва мікрорайонів доступного житла цього року буде поширено ще на 9 областей УкраїниУ травні минулого року в Україні стартувала реалізація  соціальної ініціативи Президента України щодо пільгового іпотечного кредитування на придбання громадянами доступного житла. Перший в Україні будинок, збудований за цією Програмою, був відкритий 4 жовтня 2012 року в Дніпропетровську на житловому масиві «Лівобережний-3». Тут зводиться цілий мікрорайон доступного житла. У цьому році за ініціативи Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула дніпропетровський досвід  будівництва мікрорайонів буде поширено ще на 9 регіонів України. Про це під час засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністрації повідомив Міністр регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.
Також у засіданні колегії взяли участь губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков, голова облради Євген Удод, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови міст та районів області.
На Дніпропетровщині за останні три роки за різними програмами державної підтримки квартири отримали близько 800 сімей. Насамперед працівники бюджетної сфери – лікарі і вчителі, а також інваліди війни та інші соціальні категорії громадян.
Геннадій Темник зазначив, що на сьогодні в Україні створено всі умови для реалізації ініціатив Президента щодо пільгового іпотечного кредитування на придбання громадянами доступного житла. Ця Програма стартувала у травні минулого року і за короткий час дозволила укласти 1 тис 233 договори на пільгові іпотечні кредити. 
«Ми пишаємося, що перший в Україні будинок, збудований за цією Програмою, був відкритий 4 жовтня 2012 року саме у Дніпропетровську на житловому масиві «Лівобережний», де зводиться цілий мікрорайон, - підкреслив  Міністр регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник. - В цьому році з  ініціативи Віце-прем'єр-міністра України Олександра Юрійовича Вілкула такі мікрорайони ми плануємо розбити вже в 9 областях України.
Також  Геннадій Темник відзначив, що в цілому за усіма програмами державної підтримки житлового будівництва у 2013 році планується забезпечити житлом більше 4,5 тисяч українських сімей (у 2012 році власне житло отримали 4 тисячі сімей). Крім того, буде впроваджена нова Програма будівництва житла індустріальним методом*.

Довідка.
*Індустріальні методи будівництва передбачають застосування збірних уніфікованих залізобетонних конструкцій, що виготовляються на заводах, і їх монтаж на будівельному майданчику. При будівництві індустріального житла застосовуються легші бетони та інші матеріали. Застосування таких методів дозволяє значно скоротити терміни будівництва й здешевити його вартість.
Категория: Область | Просмотров: 648 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar