Покров Четверг 02.05.24, 15:34
Сайт
Главная » 2012 » Май » 25 » Громадська платформа з питань медичної реформи підбила перші підсумки своєї роботи
19:34
Громадська платформа з питань медичної реформи підбила перші підсумки своєї роботи
Громадська платформа з питань медичної реформи підбила перші підсумки своєї роботиГромадська платформа з питань медичної реформи була створена за ініціативи представників провідних громадських організацій регіону 7 травня 2012 року. Це перше в Україні об’єднання, мета якого забезпечити публічний діалог з населенням в усіх питаннях, що стосуються модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області.    
24 травня члени Громадської платформи зустрілися з представниками ЗМІ, аби розповісти про перші результати своєї роботи.  
 «Наша діяльність полягає у постійному зборі та аналізі звернень громадян, формуванні на їх основі конкретних пропозицій щодо необхідних змін у роботі медичних закладів області. Усі зауваження населення передаються до членів Керуючого комітету, який здійснює керівництво процесом модернізації охорони здоров’я. Аби зібрати максимальну кількість пропозицій від населення, члени Громадської платформи постійно відвідують амбулаторії, особисто спілкуються з пацієнтами та медиками, збирають звернення на «гарячу лінію» - усе для того, щоб думка кожного була почута і врахована», - сказала голова Громадської платформи Світлана Харківська. 
За два тижні члени Громадської платформи відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) № 3, 4, 5, 8 у Дніпропетровську та ЦПМСД у м. Павлоград. Для кожної амбулаторії, які входять до складу Центрів, на основі пропозицій громадян складений перелік рекомендацій. 
«Більшість зауважень стосуються розмежування потоків пацієнтів, проведення ремонтних робіт, організації прийому лікарів. Особливу увагу члени Громадської платформи приділили ЦПМСД №8, який обслуговує жителів Індустріального та Амур-Нижньодніпровського районів. Тут вже проведена робота по розмежуванню потоків пацієнтів. З цією метою, а також для покращення умов обслуговування пацієнтів у ЦПМСД № 8 розпочаті ремонтні роботи, які проводяться згідно з рекомендаціями пацієнтів та медиків», - сказала Світлана Харківська. 
У Павлограді, де також почались ремонти амбулаторій, від пацієнтів надійшла конкретна пропозиція: створити у місті ще одну амбулаторію загальної практики. Члени Громадської платформи передали це побажання міському департаменту охорони здоров’я і наразі це питання вирішується. 
Окрім відвідування амбулаторій члени Громадської платформи регулярно проводять зустрічі із населенням, де обговорюють найбільш актуальні питання модернізації медичної галузі. Вже відбулися обговорення з мешканцями житлового масиву «Сонячний».  
«Жодне рішення у сфері охорони здоров’я не приймається без попереднього обговорення з громадськістю. Усі рекомендації, що ми отримали від населення, передаються до членів Керуючого комітету. Громадська платформа особисто слідкуватиме за тим, щоб усі зміни у медицині відбувалися згідно з рекомендаціями пацієнтів. Ми відкриті до діалогу, приймаємо усі чіткі та  конструктивні пропозиції», - сказала член Громадської платформи, голова обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України Людмила Валевська.
Наразі до Громадської платформи приєдналися обласна Організація Товариства Червоного Хреста України та профспілкова організація студентів-медиків Дніпропетровщини.  
Звернутися до членів Громадської платформи можуть усі бажаючі за телефоном «гарячої лінії»: (056) 377-17-34. 
   
Категория: Область | Просмотров: 697 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar