Покров Пятница 17.05.24, 11:06
Сайт
Главная » 2013 » Март » 19 » Губернатор Дмитро Колєсніков отримав та активував власний цифровий підпис платника податків (фото)
18:11
Губернатор Дмитро Колєсніков отримав та активував власний цифровий підпис платника податків (фото)
Під час виїзної наради у центрі послуг для платників податків Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі міста Дніпропетровська губернатор Дмитро Колєсніков отримав та активував власний цифровий підпис. Процедура отримання ключа електронного цифрового підпису займає не більше 25 хвилин. За допомогою цифрового підпису можливо дистанційно подавати податкові декларації, а також митні та податкові звіти.

Губернатор Дмитро Колєсніков отримав та активував власний цифровий підпис платника податків (фото)

«Розвинені країни світу активно користуються цифровим електронним підписом. Сьогодні Дніпропетровська область є повноцінним учасником процесу впровадження цієї системи в роботу органів влади», - сказав Дмитро Колєсніков. 
Електронний цифровий підпис – це аналог власноручного підпису в електронному вигляді. Він забезпечує цілісність документів, конфіденційність та ідентифікацію особи, яка відправила документ. Електронний цифровий підпис робить електронний документ оригіналом і гарантує його достовірність. Послуги електронного цифрового підпису  надаються органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктами господарської діяльності та фізичним особам. Для активації та використання цифрового підпису необхідно отримати ключ – доступ до використання цього підпис. Строк дії ключа становить один рік з моменту його формування.
Губернатор також підкреслив: «Отримати сертифікат електронного ключа державної податкової служби України сьогодні легко і зручно, як ніколи. Враховуючи те, що електронні засоби комунікацій, як і сервіси податкової служби, швидко розвиваються - дуже скоро особистий електронний підпис стане звичним і необхідним не лише для ділової людини, але і для кожного громадянина України».



Як доповів губернатору голова Державної податкової служби у Дніпропетровській області Вадим Куслій, у Дніпропетровській області відкрито 17 Центрів обслуговування платників податків. Це спростило та скоротило час на подання звітності та отримання довідок середніми та малими підприємцями. З’явилася можливість подання звітності у електронній формі, через мережу Інтернет, що значно економить час для ведення бізнесу і зменшує ризики корупційних дій. ДПС України відкрила Центри сертифікації електронних ключів, де безкоштовно можна отримати сертифікат електронного цифрового ключа (особистий електронний підпис). З 1 січня 2013 року сертифікат електронного ключа дає можливість подавати до державної податкової служби декларацію про доходи за минулий рік у електронному вигляді, через мережу Інтернет. А з 6 січня 2013 року з допомогою особистого електронного підпису з’явилась можливість проводити митні операції. В подальшому планується розширення сфери використання особистого електронного підпису ДПС України.

Губернатор Дмитро Колєсніков отримав та активував власний цифровий підпис платника податків (фото)

За підсумками подачі звітності за січень-лютий 2013 року з 172,5 тис звітуючих платників податків 39 тис 143 платника (23%) надають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку. 
 «На сьогодні Державна податкова служба у Дніпропетровській області розширює мережу Центрів сертифікації електронних ключів податкової, де отримати сертифікат електронного ключа можна швидко та безкоштовно. Активно впроваджуються електронні сервіси. Ведеться широка роз’яснювальна робота. Тож ми впевнені що за рік-два особистий електронний підпис отримає кожен платник податків в Дніпропетровській області», - сказав голова Державної податкової служби у Дніпропетровській області Вадим Куслій. 



Довідка: 
Пункти реєстрації при Державній податковій службі у Дніпропетровській області розташовані в центрах обслуговування платників податків:

ДПІ у Бабушкінському р-ні м. Дніпропетровська вул. Героїв Сталінграду, 25, вікна реєстрації користувачів ЕЦП №21, №22,тел.: (056) 749-63-34;
Лівобережна МДПІ у м. Дніпропетровську пр-т ім. газети «Правда»,  95 А, зал 3, каб. 9, 10 тел.: (0562) 273076;
Нікопольська ОДПІ м. Нікополь, пр. Трубників, 27, каб. 112 тел.: (05662) 22318;
Західно-Донбаська  ОДПІ м. Павлоград, вул. Верстатобудівників, 14 А, каб. 803 тел.: (05632) 33959;
Криворізька центральна МДПІ пр. Дзержинського, буд. 42, каб. 112 A, тел.: (056) 404-06-95.
Додаткову інформацію також можна отримати на веб-сайті центру сертифікації ключів:  http://www.cskidd.gov.ua/ або зателефонувавши за номером телефону (044) 284-00-10 з 9:00 до 20:00 у робочі дні.

Категория: Область | Просмотров: 1174 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar