Покров Четверг 02.05.24, 03:02
Сайт
Главная » 2012 » Май » 28 » Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав жителів Кривого Рогу з Днем міста
12:10
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав жителів Кривого Рогу з Днем міста
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав жителів Кривого Рогу з Днем містаГолова Дніпропетровської облдержадміністрації привітав криворіжців з Днем міста. Урочистості пройшли у Кривому Розі на стадіоні «Металург», в яких узяли участь близько 50 тисяч жителів міста. Зі святом їх також привітали голова обласної ради Євген Удод, міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, Архієпископ Криворізький та Нікопольський Єфрем. Подарунком для жителів міста став святковий концерт.

«Кривий Ріг – це особливе місто, яке створює індустріальну славу всією України. Разом ми робимо наше місто зеленим і квітучим. Новий вид набувають вулиці і проспекти, будуються нові фонтани, парки, сквери. Кривий Ріг примножує свою славу не лише як велике промислове місто, а й як зелений куточок Дніпропетровщини. Досягнення Кривого Рогу відзначаються на найвищому державному рівні. Наші успіхи та починання високо цінує наш Президент Віктор Федорович Янукович. Великою подією і свідченням величезної уваги до Кривого Рогу став недавній візит Прем'єр-Міністра Миколи Яновича Азарова», - сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Губернатор відзначив, що обласна влада особливу увагу приділяє вирішенню екологічних питань великих промислових міст. У 2011 році була розроблена і прийнята окрема регіональна комплексна екологічна програма Кривого Рогу. Це наймасштабніша екологічна програма в історії незалежної України. Її бюджет - більше 11 млрд грн, з яких 10 млрд - кошти підприємств міста. Вже у 2011 році при зростанні обсягів промислового виробництва на 5% скорочено обсяг шкідливих викидів в атмосферу по Кривому Рогу на 9 %. У Кривому Розі вже встановлено два пости автоматичного моніторингу екологічної безпеки. І цього року будуть встановлені ще два. Це дозволить в он-лайн режимі тримати під контролем екологічну ситуацію в місті.
Також у рамках даної програми йде комплексна реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, що дозволить підвищити якість питної води для 250 тис жителів Кривого Рогу. У всіх садках та школах Кривого Рогу вже встановлено системи доочистки питної води. Всього в рамках екологічної програми Кривого Рогу буде реалізовано більше 100 масштабних проектів.
За підтримки обласної влади в місті реалізуються масштабні заходи з благоустрою та розвитку інфраструктури Кривого Рогу. Щорічно у місті ремонтуються десятки тисяч квадратних метрів доріг.
У 2011 році проведена комплексна реконструкція проспекту Південний та благоустрій прилеглих територій - скверів, фасадів будинків, створені комфортні зони відпочинку - встановлені лавочки, дитячі майданчики, фонтани. У результаті реконструкції проспекту покращено умови проживання більше ніж 30 тисяч жителів міста, адже проспект Південний є магістральною транспортною артерією Кривого Рогу й має велике соціальне значення. На ньому розташовані найважливіші соціальні об'єкти Інгулецького району: установи медицини та освіти, органи влади, банки, об'єкти торгівлі й т.д. Це вже третій великий інфраструктурний проект, який реалізовано в місті за ініціативи Олександра Вілкула в рамках його проекту «Місто без околиць». Перший проект – це комплексна реконструкція мікрорайону «Даманський». Другий проект – це комплексна реконструкція вулиці Мусоргського. Цього року розпочнеться реконструкція проспекту Карла Маркса.
Йде розчищення русла річки Стара Саксагань. І уздовж неї створюється рекреаційна зона, яка стане однією з візитних карток Кривого Рогу. 
Особлива увага влади приділяється медичному обслуговуванню жителів Кривого Рогу. Подією всеукраїнського масштабу стало відкриття у рамках Національного Президентського проекту «Нове життя» регіонального перинатального центру. Центр розрахований на 3 тис пологів на рік. Тут надається високоякісна медична допомога мамам і новонародженим, в тому числі і немовлятам, які народилися з вагою від 500 грам. Він обслуговує Кривий Ріг і 5 прилеглих районів. Це територія з населенням 850 тис. жителів.
У Кривому Розі наприкінці минулого року Олександр Вілкул відкрив новий будинок для медиків на 89 квартир. У будівлі також розташована амбулаторія сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Криворізької міської ради, яка обслуговує 4370 мешканців прилеглих будинків. У Центрі працюють в тому числі й лікарі, які отримали житло в цьому будинку.
Минулого року в Кривому Розі відкрито сучасний спортивний комплекс «Північне сяйво». Він складається з двох басейнів – 50-ти метрового для дорослих і 6-ти метрового для дітей, а також спортивної зони та зони відпочинку. Плавальний басейн спорткомплексу відповідає олімпійським стандартам і не має аналогів в Дніпропетровській області.
Цього року для тренувань юних хокеїстів та фігуристів відкриється нова Льодова арена. 
Категория: Область | Просмотров: 768 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar