Покров Суббота 04.05.24, 14:34
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 18 » Губернатор поставив завдання засіяти зерновими не менше 60% від загальної площі посівів
23:51
Губернатор поставив завдання засіяти зерновими не менше 60% від загальної площі посівів
Губернатор поставив завдання засіяти зерновими не менше 60% від загальної площі посівівЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Олександр Любович провів науково-практичну конференцію на тему «Виробництво зерна у Дніпропетровській області в умовах 2012 року, резерви та перспективи». 
У роботі конференції взяли участь голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, керівники сільгосппідприємств та фермерських господарств, науковці. 
Звертаючись до присутніх, Олександр Любович зазначив: «У 2011 році завдяки спільним діям обласної влади та аграріїв регіону в області зібрано 3,5 млн тонн зерна. Такий урожай вдалося отримати як за рахунок підвищення урожайності, так і за рахунок оптимізації структури посівних площ. Тому на цей рік губернатор Олександр Вілкул поставив завдання засіяти зерновими культурами не менше 60% від загальної площі посівів». 
Зокрема, для цього необхідно посіяти не менше 1,247 млн га зернових, а це на 127 тис га більше, ніж у минулому році. Площу посіву ярого ячменю необхідно розширити до 350 тис га. Овочеві культури необхідно посіяти на площі  33 тис га.
«Для того, щоб зберегти родючість наших земель минулого року за завданням губернатора введено науковий підхід щодо планування площ посівів технічних культур, зокрема – соняшника», - зазначив Олександр Любович. Площі посівів цієї культури в 2011 році було оптимізовано до 23% від загальної кількості посівних площ – було засіяно більше 490 тис га, зібрано урожаю більше 1млн тонн. Цього року, площа посівів соняшника має бути не більше 20% від загальної кількості посівних площ, а це близько 430 тис га. 





Категория: Область | Просмотров: 738 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar