Покров Воскресенье 05.05.24, 01:06
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 19 » Губернатор та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва
14:43
Губернатор та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва
Губернатор та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва Губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва, який триватиме із 19 по 25 квітня цього року. Тиждень проходить у рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області та з метою розвитку інтелектуального руху в регіоні. Протягом Міжнародного тижня шахового мистецтва буде проведено ряд спортивних та інтелектуальних заходів, у яких візьмуть участь легендарні шахісти світового рівня та більше 5 тисяч любителів шахів з Дніпропетровської області, а також учасники з Росії та Білорусії.
«Економіку розвинених країн називають економікою знань. У глобальній конкуренції перемагають ті країни, які цінують і розвивають інтелект. Завдання, поставлене нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем перед нашою країною – увійти до клубу розвинених держав світу. Саме тому для Дніпропетровщини, яка є одним з лідерів розвитку України, пріоритетом є програми з розвитку інтелектуального потенціалу», – сказав Олександр Вілкул.
Губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов зробили перший хід, розпочавши сеанс одночасної гри на 80 шахівницях між шаховим активом Дніпропетровщини та Аліком Гершоном, гросмейстером, володарем сертифіката Книги Рекордів Гінеса. Цей перший хід став символічним відкриттям Міжнародного тижня шахового мистецтва. Сеанс одночасної гри на 80 шахівницях пройшов у Палаці культури студентів ім. Юрія Гагаріна Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара
«Дніпропетровщина – один з інтелектуальних центрів України. Міжнародний тиждень шахового мистецтва стане однією зі знакових подій в історії регіону. Це велика честь, що в цьому заході бере участь людина № 1 в світі шахів – Президент Міжнародної шахової федерації ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов – людина, яка сама є яскравим шахістом, яка особисто дуже багато зробила і робить для розвитку шахів у світі. Це перший досвід нашої спільної діяльності, і я переконаний, що і в майбутньому він буде тривати. Це дозволить розвивати та зміцнювати інтелектуальний потенціал Дніпропетровщини та Україні», – сказав Олександр Вілкул.
Кірсан Ілюмжинов подякував губернатору Дніпропетровської області Олександру Вілкулу та Шаховій федерації України за запрошення взяти участь у Тижні шахового мистецтва в Україні. «Керівництво Дніпропетровської області не формально, а саме з душею підійшло до популяризації цієї стародавньої гри. Ми знаємо і нам дуже приємно, що в регіоні підтримуються шахи як на професійному, так і на аматорському рівні. І тиждень шахового мистецтва якраз і сприятиме тому, що багато-багато дітлахів знову почнуть займатися шахами. Керівництво Дніпропетровської області на чолі з Олександром Вілкулом дуже багато робить не тільки для економічного зростання регіону, а й для інтелектуального розвитку. Я як президент ФІДЕ вперше отримав запрошення в один з регіонів країни, саме на проведення такого прекрасного заходу, як Тиждень шахового мистецтва», - сказав Президент Міжнародної шахової федерації ФІДЕ.
Цього дня у Дніпропетровському історичному музеї ім. Яворницького відкрито виставку, присвячену історії шахів Дніпропетровщини «Хід за Ходом». Унікальним експонатом цієї виставки є Кубок Гамільтон-Рассела – головна нагорода Всесвітньої шахової Олімпіади. Кубок був виготовлений на особисті кошти Президента Британської шахової федерації Федеріка Гамільтон-Рассела з нагоди Першої всесвітньої шахової Олімпіади, яка пройшла в 1927 році у Лондоні. Цей Кубок вибороли українські шахісти на Шаховій Олімпіаді 2010 року. 
У приміщенні Діорами «Битва за Дніпро» у рамках Міжнародного тижня шахового мистецтва відкрито художню виставку «Я жизнь сравнил бы с шахматной доской». На виставці представлений дивовижний світ дитячої уяви, натхненної шахами. Маленькі любителі шахів на папері відтворили свої художні роздуми з приводу майбутнього матчу за шахову корону між почесним шахістом СРСР, Білорусії та Ізраїлю, гросмейстером 1989 року Борисом Гельфандом та Індійським шахістом, гросмейстером 1988 року, 15-им Чемпіоном Світу з шахів з 2007 року Вішваната́ном Анандом, який пройде в Третьяковській галереї (м. Москва, Росія). Виставку відвідав Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов. 
У Палаці культури студентів ім. Юрія Гагаріна ДНУ ім. Олеся Гончара пройшло урочисте відкриття Міжнародного юнацького шахового турніру пам’яті Олександра Синіцина.

Категория: Область | Просмотров: 627 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar