Покров Суббота 18.05.24, 19:59
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 11 » Іван Ступак: «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни»
19:25
Іван Ступак: «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни»
Іван Ступак: «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни»У рамках ініційованого губернатором Олександром Вілкулом Місячника обороно-масової роботи, присвяченого Дню Перемоги, в Дніпропетровському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбувся Урок Мужності. Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак зустрівся з вихованцями ліцею – майбутніми офіцерами української армії.  У заході також взяли участь голова ради організації ветеранів міста Дніпропетровська Анатолій Клешня, а також ветерани Великої Вітчизняної Війни, ветерани Збройних сил України, учні ліцею та їх батьки. 
Іван Ступак відзначив важливість співпраці навчальних закладів і, зокрема, - військових ліцеїв, - із ветеранськими організаціями. «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни. Досвід ветеранів, які пройшли бойовими шляхами, має слугувати прикладом відваги для молоді, яка оберігатиме мир України».  
Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою – єдиний заклад у Дніпропетровську, що готує майбутніх офіцерів. Протягом 2-х років лекції ліцеїстам читає член ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів, ветеран Великої Вітчизняної війни Федір Нікулін. Він веде виховну роботу та розповідає учням про практичні навички, які можуть знадобитися військовим. 
Під час Уроку Мужності ліцеїсти продемонстрували гостям свої досягнення у стрільбі, військову підготовку, знання східних бойових мистецтв та рукопашного бою. Вихованці також пройшли перевірку на знання точних та гуманітарних наук, а учні дипломатичного факультету розповіли гостям про ліцей на англійській, німецькій, французькій, китайській та українській мовах.
Іван Ступак зазначив, що обласною та міською владою розроблена комплексна програма, яка спрямована на національне патріотичне виховання молодого покоління. Зокрема, у рамках програми також впроваджується практика ознайомчих екскурсій до воєнних частин, під час яких молодь допризовного віку знайомиться з життям та побутом військовослужбовців, бойовою технікою та зброєю. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула в минулому році  відновлено військово-спортивну гру «Зірниця», яка проходитиме і влітку цього року.
Як повідомив Іван Ступак, цього року вперше буде організовано табір з посиленою військово-фізичною підготовкою для старшокласників регіону, який буде функціонувати у м. Дніпропетровськ. У таборі діти будуть вдосконалювати військово-спортивну фізичну підготовку наближену до армійської та брати участь у спортивних змаганнях з військово-прикладних дисциплін. 
Як повідомлялося, Місячник обороно-масової роботи, присвячений Дню Перемоги, розпочався 10 квітня урочистостями з нагоди відправки призовників на строкову військову службу. Уроки мужності до Дня Перемоги пройдуть в усіх школах регіону.
 
Довідка
У комунальному закладі освіти «Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» Дніпропетровської міської ради навчається 263 юнаки віком від 14 до 17 років у   8-ми  навчальних взводах.
У ліцеї 4 профільні факультети: військово-спортивний - 4 взводи, військово-дипломатичний -  2 взводи, військово-рятувальний – 1 взвод, військово-юридичний – 1 взвод.
 Введені навчальні курси: фізична підготовка, спеціальна фізична підготовка (інтеграція силової підготовки та елементів бойових мистецтв: техквондо, рукопашний бій, панкратіон, греко - римська боротьба),тактична підготовка, вогнева підготовка, Захист Вітчизни з 9 класу, медіко - санітарна підготовка, історія Українського війська, етика та психологія військових відносин, пожежно-прикладний вид спорту, країнознавство, вивчаються англійська, німецька, французька  та з другого курсу китайська мови. 
Матеріально-технічне забезпечення : інтерактивний тир, тир для стрільби із повітряної зброї, два кабінети вогневої підготовки, кабінет тактичної підготовки, комп’ютерний клас, велика спортивна зала, зала для занять з техквондо, борцовська зала, два тренажерні зали, навчальні кабінети оснащені сучасними засобами навчання (2-і  інтерактивні дошки, 6-ть відеокомплексів), актова зала, їдальня розрахована на  300 місць. Спортивні площадки оснащені вуличним тренажерним комплексом.
В ліцеї працює 15 офіцерів запасу. Навчається 10 кандидатів у майстри спорту, 12 ліцеїстів мають 1 розряд з різноманітних видів спорту.

Категория: Область | Просмотров: 778 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar