Покров Суббота 21.09.24, 01:54
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 25 » Іван Ступак: «Важливе місце у вихованні свідомої, здорової патріотично-налаштованої молоді України займають військово-прикладні види спорту
02:09
Іван Ступак: «Важливе місце у вихованні свідомої, здорової патріотично-налаштованої молоді України займають військово-прикладні види спорту
Іван Ступак: «Важливе місце у вихованні свідомої, здорової патріотично-налаштованої молоді України займають військово-прикладні види спортуЗа дорученням губернатора його заступник Іван Ступак взяв участь в урочистому відкритті змагань військово-прикладних видів спорту на Кубок пам’яті почесного громадянина Дніпропетровська та учасника Великої Вітчизняної війни генерал-лейтенанта Івана Волівача. Змагання проходили у селищі Черкаське за підтримки губернатора Олександра Вілкула у рамках місячника оборонно-масової роботи до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Учасниками змагань стали 250 юнаків з Дніпропетровська та Дніпропетровського району.
Змагання з воєнно-прикладних видів спорту на Кубок пам’яті почесного громадянина Дніпропетровська та учасника Великої Вітчизняної війни генерал-лейтенанта Івана Волівача стали вже традиційними та проходять на Дніпропетровщини більше 10 років. Щороку юнаки допризовного віку змагаються у стройовій підготовці та виконанні стройової пісні, метають гранати, демонструють свої вміння з кульової стрільби, змагаються у підтягуванні на перекладені, а також демонструють навички надання першої медичної допомоги та грають у «Пейнтбол».
«Важливе місце у вихованні свідомої, здорової та патріотично-налаштованої молоді України займають військово-прикладні види спорту. Україна потребує ідеалів служіння людям та загальному благу, їй потрібні герої. У нашої країни велике минуле, велика історія. На щастя, поруч з нами живуть легендарні герої тієї війни – наші ветерани, у яких ми можемо навчатися мужності. Такі змагання, які проходять сьогодні, дозволяють виховати молоде покоління, що зможе стати новою військовою елітою України, яка оберігатиме мир і спокій нашої країни», - сказав Іван Ступак.
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула з 2011 року у 149 навчальних закладах Дніпропетровська та Дніпропетровського району викладається предмет «Захист Вітчизни». Також до святкування Дня Перемоги проводяться волонтерські та благодійні акції «Ветеран живе поруч», «Турбота», «Дзвоник», «Привітай ветерана». За підтримки Олександра Вілкула відновлено проведення військово-спортивної гри «Зірниця».
Абсолютними переможцями змагань стали учні ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою – вони  отримали перехідний Кубок імені почесного громадянина Дніпропетровська та учасника Великої Вітчизняної війни генерал-лейтенанта Івана Волівача. Інші команди-учасники, які зайняли призові місця у різних видах змагань, отримали грамоти та пам’ятні кубки.

Категория: Область | Просмотров: 734 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar