Покров Воскресенье 19.05.24, 14:23
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 24 » Кривий Ріг відзначив 68-му річницю визволення міста від фашистських загарбників
00:15
Кривий Ріг відзначив 68-му річницю визволення міста від фашистських загарбників
Кривий Ріг відзначив 68-му річницю визволення міста від фашистських загарбників В урочистостях взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни–визволителі Кривого Рогу, жителі міста. Зі святом ветеранів привітали керівники області та міста – перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний та міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.
 «Ветерани Великої Вітчизняної війни є гордістю молодого покоління. Досвід, мудрість ветеранів допомагає будувати та розвивати Дніпропетровську область. Президент України Віктор Янукович і голова облдержадміністрації Олександр Вілкул приділяють велику увагу турботі про ветеранів Великої Вітчизняної війни. В області реалізуються державні, обласні та міські програми соціального напряму. За рахунок цих програм ветерани користуються пільгами на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, безкоштовно проходять санаторно-курортне лікування, отримують матеріальну допомогу», – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
«У Кривому Розі проживає 86 тисяч дітей війни, 23 тисячі ветеранів Великої Вітчизняної війни та 1100 учасників бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни. Для них на 100% забезпечується виконання всіх програм, пов’язаних з підвищенням рівня соціального захисту. До Дня Перемоги у 2011 році всі ветерани міста отримали допомогу на суму майже 6 млн грн. За рахунок коштів державного бюджету виконуються капітальні ремонти житла інвалідів війни», – сказав міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.
З нагоди 68-ї річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників до монумента «Перемога» учасники свята поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання полеглих у роки Великої Вітчизняної війни. У пам'ять загиблих воїнів біля монумента запалили факели.
У Центрально-міському районі пройшов військовий парад за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни. Парад відкрив легендарний фронтовий танк Т-34, який брав участь у визволенні Кривого Рогу, штурмі Берліну, у військових парадах Перемоги в Німеччині.
Продовжилися святкові заходи у Криворізькому міському театрі ім. Тараса Шевченка. Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний звернувся з привітальним словом до ветеранів Великої Вітчизняної війни. Також шістьом ветеранам–визволителям Кривого Рогу Вячеслав Задорожний вручив пам’ятні медалі «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області», двом Визволителям було вручено нагрудні знаки «За розвиток регіону», міського голову Юрія Вілкула було нагороджено пам’ятним знаком «80 років Дніпропетровській області».

Категория: Область | Просмотров: 1526 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar