Покров Воскресенье 28.04.24, 13:53
Сайт
Главная » 2012 » Май » 23 » Марія Пустова: «Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол
12:12
Марія Пустова: «Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол
Марія Пустова: «Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе.
Сторони обговорили перспективи двосторонньої взаємовигідно торгово-економічної, науково-технічної та культурної співпраці. 
Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол США. При цьому експорт товарів та послуг збільшився в 1,7 рази і склав 4,5 млн дол США, імпорт - на 21,4% та склав 1,7 млн дол США. Зовнішньоторговельні операції з партнерами з Латвії здійснювали близько 40 підприємств та організацій області. 
Основу експорту товарів до Латвії склали чорні метали (48,4% у загальному обсязі експорту) та вироби з них (17,5%), залізничні або трамвайні локомотиви, шляхове обладнання (10%), харчові продукти (6%),  нафта та продукти її перегонки (5,8%), зернові культури (5,6%), машини, апарати і механічні пристрої  (3,2%). 
Основу імпорту товарів до області склали фармацевтична продукція (25,5% у загальному обсязі імпорту), наземні транспортні засоби, крім залізничних (13,9%), продукти з м’яса, риби (11,8%), машини, апарати і механічні пристрої (10,4%), чорні метали (10,2%), текстиль та вироби з текстилю (8,4%), алкогольні і безалкогольні напої та оцет (4,8%), екстракти дубильні, барвники (4,5%),  риба і ракоподібні (3,3%), полімерні матеріали, пластмаси та каучук (2,7%). 
В області зареєстровано 10 підприємств, в які вкладено інвестиції із Латвії. Їх обсяг становить 0,4 млн дол. США, які вкладені у промисловість, операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надання послуг підприємцям, діяльність транспорту та зв’язку, торгівлю. 
Звертаючись до Аргіти Даудзе Марія Пустова зазначила: «Латвія – це надійний партнер нашого регіону. Дніпропетровщина зацікавлена в поглибленні нашої співпраці».
Також вона наголосила, що  розвиток міжрегіональних і міжнародних зв'язків, визначений губернатором Олександром Вілкулом одним із пріоритетних напрямків Комплексної стратегії розвитку регіону. Дніпропетровщина активно презентує свої можливості і досягнення в інших країнах. Зокрема, соціально-економічний та інвестиційний потенціал нашого регіону Олександр Вілкул презентував в березні в Києві для представників Американської Торгівельної Палати, в Брюсселі в Комітеті регіонів Євросоюзу, а вчора – в місті Відень в Торговій палаті Австрії.
«Ми раді бути на Дніпропетровщині. Мені дуже приємно було ознайомитися з досягненнями вашого регіону. Латвійське посольство цікавиться тими регіонами в Україні, які мають активні зв'язки з Латвією. Дніпропетровщина – розвинений та промисловий регіон, співпраця з яким нам важлива», - сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе.
У рамках візиту Посол відвідала Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького, де взяла участь  церемонії відкриття фотовиставки «Латвійський шлях до незалежності», ознайомилася з науковою та виробничою діяльністю КБ «Південне» імені М.К.Янгеля та ДП «Південний машинобудівний завод» імені О.М.Макарова. А у Дніпропетровській торгово-промисловій палаті Аргіта Даудзе зустрілася з представниками ділових кіл регіону. 
Категория: Область | Просмотров: 616 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar