Покров Суббота 18.05.24, 23:57
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 25 » Міністерство охорони здоров’я попереджає про випадки шахрайства при реалізації харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання
22:12
Міністерство охорони здоров’я попереджає про випадки шахрайства при реалізації харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання
Міністерство охорони здоров’я попереджає про випадки шахрайства при реалізації харчових продуктів для спеціального дієтичного споживанняШановні жителі Дніпропетровської області!
Міністерство охорони здоров’я України попереджає про випадки шахрайства при реалізації  харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок (спеціальні харчові продукти). Останнім часом через засоби масової інформації все частіше поширюються рекламні повідомлення, які позиціонують спеціальні харчові продукти як лікарські засоби. Реклама містить інформацію про нібито ефективні препарати, які  полегшують умови перебігу захворюваня та мають унікальні лікувальні властивості, що сприяють швидкому одужанню.
Міністерство охорони здоров’я нагадує, що спеціальні харчові продукти не відносяться до категорії лікарських засобів та не можуть включатися до стандартів надання медичної допомоги.
Відповідно до статті 39 Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів» забороняється реклама харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, дієтичних добавок без попереднього погодження тексту реклами з МОЗ України.
Реалізація спеціальних харчових продуктів дозволена тільки через спеціалізовані відділи магазинів та аптечну мережу.
За інформацією Державної санітарно - епідеміологічної служби Дніпропетровської області

Категория: Область | Просмотров: 656 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar