Голови Дніпропетровської та Запорізької облдержадміністрацій Олександр
Вілкул та Олександр Пеклушенко підписали Угоду про співробітництво в
економічній, промисловій, інноваційній, торговельній, науково-технічній,
гуманітарній та інших сферах. Угода
дозволить розширити межі торговельно-економічної та інноваційно-інвестиційної
діяльності між областями, сприятиме розвитку транспортного потенціалу,
співпраці у сферах охорони здоров’я, туризму та спорту, науково-технічній,
освітній та культурній, охорони навколишнього природного середовища.Угода сприятиме
розвитку малого і середнього бізнесу, нових ефективних форм спільної
підприємницької діяльності, розробки та реалізації спільних інвестиційних
проектів.«Ми
робимо одну спільну справу – будуємо нову країну разом з нашим Президентом
Віктором Федоровичем Януковичем. У наших регіонів багато спільного. Це й
питання модернізації базової промисловості, і питання екології, і питання
соціального партнерства з бізнесом, і підвищення якості освіти, і покращення
медицини, і впровадження енергозберігаючих технологій та новітніх інформаційних
технологій. Тому обмін досвідом буде взаємокорисним і сприятиме подальшому
розвитку», – сказав Олександр Вілкул. «Ми
бачимо Дніпропетровщину як сильного та надійного партнера. Упевнений, що ця
Угода стане новим поштовхом у розвитку Запорізької області», - сказав Олександр
Пеклушенко.Наразі
відповідальні управління розробляють план заходів щодо реалізації Угоди. Довідково:Промисловість областей – це потужний індустріальний комплекс, у якому
вагоме місце займає чорна металургія та машинобудування.Питома вага регіонів у загальноукраїнських показниках складає: за обсягами
реалізованої продукції металургійного виробництва та виробництва готових
металевих виробів – 39,7%, машинобудування – 24,1%; за обсягами експорту
металургійної продукції – 33,3%, товарів машинобудування – 23,2%.Питома вага регіонів у загальноукраїнських показниках складає: за обсягами
виробництва картоплі – 35,1%, насіння соняшнику – 23,4%, зернових та
зернобобових культур – 11,1%, овочів відкритого ґрунту – 10,1%.
|