Покров Четверг 02.05.24, 14:07
Сайт
Главная » 2012 » Январь » 28 » Модернізація охорони здоров’я: «швидкі» стануть більш оперативними
20:13
Модернізація охорони здоров’я: «швидкі» стануть більш оперативними
Модернізація охорони здоров’я: «швидкі» стануть більш оперативнимиЦього року в бюджеті Дніпропетровської області передбачені кошти на придбання близько 90 машин екстреної допомоги марок Peugeot і Ford. Таким чином оперативність та якість надання екстреної допомоги значно підвищиться, що допоможе зберегти життя та здоров’я населенню Дніпропетровщини.

 Поповнення автопарку збільшується у зв'язку з реалізацією на Дніпропетровщині  проекту модернізації охорони здоров'я, в рамках оголошеної президентом України Віктором Януковичем реформи медичної галузі.

 «Якщо раніше вартість виділених медикаментів на один виклик до хворого становила 1,5 гривні, зараз ця сума зросте до 25-85 гривень. І це тільки початок», — заявив заступник голови обласної ради по виконавчому апарату з питань супроводження реформування системи охорони здоров’я Володимир Павлов.

 Нагадаємо, що протягом 2011 року в Дніпропетровській області відкрито 33 додаткових пункти базування бригад «швидкої» і додатково створено 40 бригад швидкої допомоги. Уся структура екстреної допомоги була переведена на фінансування з обласного бюджету. 

Раніше «швидка» обслуговувала лише мешканців певної території (район чи місто), тому що фінансувалася з бюджету місцевого органу влади – міської або районної ради. Після переведення на «швидкої» фінансування з обласного бюджету до пацієнта, не залежно від його місця знаходження, завжди їде «карета», яка знаходиться найближче до нього. Так, наприклад, Дніпропетровський район крім 7 розташованих на його території станцій швидкої допомоги тепер обслуговують ще і 8 станцій, які знаходяться на території обласного центру. Мета зазначених змін — скоротити час доїзду «швидкої» до хворого до 20 хвилин у селах і до  10 хвилин — у містах. 

До того ж, в 2011р. за завданням губернатора Олександра Вілкула, усі карети «швидкої» в Дніпропетровській області обладнані системами супутникової навігації. Система GPS-навігації була впроваджена в області з метою організації максимального рівня координації роботи служби швидкої допомоги та економії споживання паливно-мастильних матеріалів. Європейська практика свідчить, що використання системи супутникової навігації підвищує ефективність роботи «швидкої» щонайменше на 30%.  

 

Категория: Область | Просмотров: 658 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar