Покров Пятница 17.05.24, 14:18
Сайт
Главная » 2013 » Март » 12 » На Дніпропетровщині епідемічний поріг по грипу не перевищено
21:57
На Дніпропетровщині епідемічний поріг по грипу не перевищено
На Дніпропетровщині епідемічний поріг по грипу не перевищеноНа сьогоднішній день у Дніпропетровській області епідемічний поріг по грипу не перевищено. Про це розповіли заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Альбіна Аношко та головний позаштатний спеціаліст з інфекційних хвороб департаменту Валентина Ткаченко.  
«На десятому тижні 2013 року в області було зареєстровано 16 645 випадків захворювання на ОРВІ та грип, - сказала Валентина Ткаченко. – Випадки одиничні, в основному населення хворіє простудними захворюваннями, які протікають легше, ніж грип, і практично без ускладнень».
Водночас Валентина Ткаченоко зазначає, що нинішня погода сприяє поширенню захворюваності, а отже медичні заклади Дніпропетровської області знаходяться в «бойовій готовності».  
Альбіна Аношко розповіла, що напередодні епідемічного сезону 2012-2013 років були вжиті профілактичні заходи для попередження виникнення епідемії. Були визначені групи ризику: вагітні, школярі, медперсонал. Профілактичним заходам у цих групах приділили особливу увагу. «Так, наприклад, більше 17 тис медичних працівників було вакциновано», - підкреслила Альбіна Аношко.
За завданням губернатора Дніпропетровщини Дмитра Колєснікова  у медичних закладах регіону щотижня проводиться моніторинг готовності до виникнення епідемії, зокрема, наявності необхідних медикаментів.

Категория: Область | Просмотров: 677 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar