Покров Воскресенье 05.05.24, 03:29
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 18 » На Дніпропетровщині організована та провадиться роз’яснювальна робота для громадян, яким будуть підвищені пенсії та соціальні виплати
00:51
На Дніпропетровщині організована та провадиться роз’яснювальна робота для громадян, яким будуть підвищені пенсії та соціальні виплати
На Дніпропетровщині організована та провадиться роз’яснювальна робота для громадян, яким будуть підвищені пенсії та соціальні виплатиТаке завдання поставив губернатор Олександр Вілкул головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, в якому вже протягом тижня за номером телефону (056) 713 63 09 працює «гаряча лінія» з питань Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.
 Як повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Семенюк, головні питання, які надходять на «гарячу лінію» щодо реалізації Соціальних Ініціатив Президента України стосуються в першу чергу порядку і розміру перерахунку пенсій та соціальних виплат. 
Подаємо перелік найбільш актуальних питань від додзвонювачів «гарячої лінії» та відповідей на них, які надані фахівцями головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.
Питання: Як буде провадитись підвищення розміру пенсій та соціальних виплат, чи необхідно вже сьогодні звертатися до органів Пенсійного фонду або до управління праці та соціального захисту населення? 
Перерахунок буде проведений у автоматичному режимі. А це означає, що людям не потрібно приходити до управлінь праці та соціального захисту населення чи Пенсійного фонду за місцем проживання, писати заяви на перерахунок та приноси документи. Усі виплати та пенсії, збільшення яких передбачене у рамках Соціальних Ініціатив Президента України, буде перераховане за допомогою спеціального програмного забезпечення. 
Питання: Яким категоріям пенсіонерів в першу чергу буде  підвищено пенсії і соціальні виплати? 
Передбачено підняти рівень пенсій в залежності від часу виходу на пенсію. Так,  з 1 травня 2012 року для тих пенсіонерів, яким пенсію призначено до 2008 року, розпочнеться процес «осучаснення» заробітної плати для обчислення пенсій, щоб усунути залежність розміру пенсії від року виходу на заслужений відпочинок.  Заробіток для призначення пенсії буде поетапно «осучаснено» до середньомісячного заробітку в галузях економіки за 2007 рік — 1197,91 гривень, у той час як зараз використовується показник середньої заробітної плати за 2006 рік у 928,81 грн.  Завдяки цьому для кожного з близько 765 тисяч пенсіонерів Дніпропетровської області щомісячна виплата пенсій збільшиться у середньому більш як на 100 гривень на місяць.
Питання: Які підвищення виплат передбачені для учасників війни? 
Від 1 травня поточного року передбачається підвищення доплат до пенсії для учасників війни. Для учасників війни, нагороджених медалями, доплата до пенсії, зросте з 15% від розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних, який з 1 квітня 2012 року становить 838 грн, до 20%. А для учасників війни, які не мають нагород, - з 10% до 15%. Загалом в області такі доплати отримають 97,4 тис учасників війни. 
Питання: Для яких категорій сімей учасників війни передбачається підвищення? 
Наразі члени сімей загиблих учасників війни отримують виплати більше, ніж члени сімей померлих інвалідів війни.  А вже з травня для членів сімей померлих інвалідів війни пенсійні виплати зростуть до 42% від розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних. До цього цей показник становив 28%. Кожен з 10 тисяч пенсіонерів цієї категорії у Дніпропетровській області додатково отримає у середньому на місяць по 119 гривень. 
Питання: Наближається 9 травня, в яких розмірах у поточному році буде проведено одноразову виплату ветеранам та учасникам війни? 
У 2012 році більше як удвічі зросте розмір одноразової виплати до 9 травня. Зокрема, інваліди війни І групи отримають 2200грн (у 2011 році – 1000 грн), інваліди війни ІІ групи -1920 грн (у 2011 році – 900грн), інваліди війни ІІІ групи – 1720 грн (у 2011 році – 800грн). Крім того, збільшено одноразову виплату учасникам бойових дій до 675 грн, учасникам війни – до 125 грн, членам сімей загиблих та померлих ветеранів війни до 340 грн. На сьогодні в регіоні вже підготовлено виплатні документи для проведення зазначеної виплати. 
Питання: Які підвищення виплат передбачені Соціальними Ініціативами Президента для пенсіонерів-військовослужбовців? 
Починаючи з 1 липня цього року буде поетапно переглянуто розмір пенсій для 39 тисяч пенсіонерів-військовослужбовців області, перерахунок пенсій яким востаннє здійснювався на початку 2008 року. У середньому підвищення становитиме 165 грн на місяць. 

Категория: Область | Просмотров: 656 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar